• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
Napište svůj komentář k receptu

Rusle - recept z přerostlých okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rusle - recept z přerostlých okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka velké přerostlé
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks paprika
    • 1
      špetka sůl
  • Na nálev do 7dl sklenic
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžička cukr krystal
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme. Přidáme pár kousků očištěné, na kolečka nakrájené mrkve (1 mm plátky) a také papriku na ozdobu. Necháme stát do druhého dne. Vymačkáme, dáme do 7 dcl sklenic. Přidáme ingredience, dolejeme vodou. Uzavřeme, sterilujeme tak, že necháme dobře přejít varem a odstavíme.
2
Tento recept je výborný i z cuket, resp. patizonů. Jen je potřeba nechat na odstání kratší dobu, stačí 2 hodiny, protože tato zelenina měkne rychleji. Cukety jsem krájela na VS kráječi asi 1 mm plátky. Mohu jen doporučit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:43

    Cibule může být i více nezáleží na tom.My jsme to doma dělali tak že se dali rusle a o něco méně cibule.A pak to babička zalévala nálevem s deka.Moc nepřesolit.Rusle jsou potom takové skelné.Mrkev jsme nedávali.Je to moc dobré.Doporučuji. :-)

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:39

    Moje babička na slovensku to zalévala nálevem s deka. :-)

  • Mirka | 21. 8. 2011 21:47

    Jaké množství okurek připadá na tu jednu cibuli, mrkev a papriku?

  • pekelnica | 29. 7. 2011 22:34

    Zdravím,já tomu říkám slimáci /po naložení v soli jsou kluzké / :-D ,jen nedávám mrkev ani papriku ale feferonku,jinak mohu doporučit,jsou výborné...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Hřebíček Mrkev Nové koření Ocet Okurka Paprika Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

77
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
50
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
33
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Pudinkové růže s marmeládou
Pudinkové růže s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact