kg
vepřové maso
1/2 - 1 kg nakrájeného na menší plátky (může být kýta, krkovička nebo nějaké jiné pěkné masíčko, kte
2
balení
šlehačka
2
hrst
houby
Sušených rozmixovaných - nejlépe praváků
sůl
pepř mletý
máslo
Trocha
olej
Postup přípravy receptu
1
Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté houby a orestujeme je. Do této směsi vlejeme výpek z masa 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
2
Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny zaleželá.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jana krobotova
|26. 1. 2009 13:58
Já to opravdu dělám doma z krkovičky, nebo z kýty. Když dělám řízky a vím, že mám dost masa, nechám ho na silnější plátky. Maso opeču na oleji na pánvi a pak ho dám do omáčky. Je měkké a hotové. U hub dávejte pozor, aby nebyly na ohni moc dlouho, jinak zhořknou. No a co to má společného s ruským gulášem? Nevím, odjakživa se tomuto jídlu u nás tak říká. Moje maminka ho vařívala podle své polské babičky.
Petr Bradáč
|21. 1. 2009 19:34
Nechápu co to má společného s ruským gulášem.
Ivana Císařová
|21. 1. 2009 07:50
Sice jsem toto jídlo nezkoušela, ale pokud použijete krkovičku, kterou byste měl dle receptu vlastně jen zataženou vložit do omáčky, tak bych tu krkovičku rozhodně dusila déle. Ten sós z krkovičky se stejně přidá do omáčky, tak je asi jedno, jak dlouho se bude maso připravovat. Krkovička nemůže být jedlá jen po "zatažení". A nebo použijte jiné libové maso (kotletku, panenku, příp. kýtu).
Venca Venca
|20. 1. 2009 12:55
Jen maly dotaz nez se na to vrhnu. Pisete, ze maso nechame jen zatahnout a pak vlozite do...(nevarime). Maso se dodela kdy?