• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
Napište svůj komentář k receptu

Ruské lívance bliny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruské lívance bliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      g droždí
    • 250
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 200
      g smetana
    • 100
      g kaviár pstruží

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
2
Za míchání povaříme zbylé mléko se solí a cukrem a poté necháme vychladnout. K těstu přidáme máslo, žloutek a lehce vychlazené mléko a vypracujeme husté těsto. Toto těsto necháme dalších 60 - 90 min. kynout, až se na těstu začnou tvořit malé bubliny.
3
Na teflonové pánvi s přepuštěným máslem pečeme malé pohankové lívance při střední teplotě. Bliny podáváme se smetanou, pstružím a černým kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

Citronovo-jablečné lívance

Citronovo-jablečné lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • suse | 26. 9. 2011 21:24

    zajimalo by me, odkud tento recept pochazi, protoze ruske livance jsou-oladi, palacinky-bliny...

  • Di - | 19. 5. 2010 10:40

    Doufala jsem, že někde alespoň opraví chybu v nadpisu, ale jak vidím, marně.

  • Di - | 14. 5. 2010 10:53

    No jasně, té mouky tam musí být mnhem více.

  • Ladia - | 14. 5. 2010 09:05

    Recept na bliny http://gotovim-doma.ru/view.php?r=596-recept-Russkie-drozhzhevye-bliny

  • Di - | 14. 5. 2010 07:00

    Kromě toho by to měly být bliny, nikoliv blini. Snad jenom ten kaviár a pohanka jsou na tomhle receptu ruské. A taky si nedovedu představit, jak bych z tohohle těsta něco smažila.

  • Daniella O. | 13. 5. 2010 21:18

    Ruske bliny nejsou kynute, casto je delava kamaradka z Moskvy, v podstate jsou to takove nase palacinky:)

  • Míša mikklik | 13. 5. 2010 20:00

    Taky by mě zajímalo, jestli jde zadělat husté těsto z 250 g mouky a 1l mléka? Neumím si to představit.

  • Di - | 12. 5. 2010 15:59

    Opravdu zvláštní recept. Proč je například potřeba rozpouštět droždí právě v 62,5 ml mléka, kdo se s tím bude měřit? Kromě toho si myslím, že skutečné ruské bliny nejsou kynuté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Smažení Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaviár Máslo Mléko Pohanková mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Třešňový závin

Třešňový závin

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

230
Dýňová tortila
Dýňová tortila
201
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
150
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
99
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
97
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact