• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
Napište svůj komentář k receptu

Ruské lívance bliny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruské lívance bliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      g droždí
    • 250
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 200
      g smetana
    • 100
      g kaviár pstruží

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
2
Za míchání povaříme zbylé mléko se solí a cukrem a poté necháme vychladnout. K těstu přidáme máslo, žloutek a lehce vychlazené mléko a vypracujeme husté těsto. Toto těsto necháme dalších 60 - 90 min. kynout, až se na těstu začnou tvořit malé bubliny.
3
Na teflonové pánvi s přepuštěným máslem pečeme malé pohankové lívance při střední teplotě. Bliny podáváme se smetanou, pstružím a černým kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

Citronovo-jablečné lívance

Citronovo-jablečné lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • suse | 26. 9. 2011 21:24

    zajimalo by me, odkud tento recept pochazi, protoze ruske livance jsou-oladi, palacinky-bliny...

  • Di - | 19. 5. 2010 10:40

    Doufala jsem, že někde alespoň opraví chybu v nadpisu, ale jak vidím, marně.

  • Di - | 14. 5. 2010 10:53

    No jasně, té mouky tam musí být mnhem více.

  • Ladia - | 14. 5. 2010 09:05

    Recept na bliny http://gotovim-doma.ru/view.php?r=596-recept-Russkie-drozhzhevye-bliny

  • Di - | 14. 5. 2010 07:00

    Kromě toho by to měly být bliny, nikoliv blini. Snad jenom ten kaviár a pohanka jsou na tomhle receptu ruské. A taky si nedovedu představit, jak bych z tohohle těsta něco smažila.

  • Daniella O. | 13. 5. 2010 21:18

    Ruske bliny nejsou kynute, casto je delava kamaradka z Moskvy, v podstate jsou to takove nase palacinky:)

  • Míša mikklik | 13. 5. 2010 20:00

    Taky by mě zajímalo, jestli jde zadělat husté těsto z 250 g mouky a 1l mléka? Neumím si to představit.

  • Di - | 12. 5. 2010 15:59

    Opravdu zvláštní recept. Proč je například potřeba rozpouštět droždí právě v 62,5 ml mléka, kdo se s tím bude měřit? Kromě toho si myslím, že skutečné ruské bliny nejsou kynuté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Smažení Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaviár Máslo Mléko Pohanková mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
27
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Úhoř na víně
Úhoř na víně

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Eva Decastelo (47) v celé kráse: Nahá a odvážná!

Eva Decastelo (47) v celé kráse: Nahá a odvážná!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact