• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
Napište svůj komentář k receptu

Ruské lívance bliny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruské lívance bliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      g droždí
    • 250
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 200
      g smetana
    • 100
      g kaviár pstruží

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
2
Za míchání povaříme zbylé mléko se solí a cukrem a poté necháme vychladnout. K těstu přidáme máslo, žloutek a lehce vychlazené mléko a vypracujeme husté těsto. Toto těsto necháme dalších 60 - 90 min. kynout, až se na těstu začnou tvořit malé bubliny.
3
Na teflonové pánvi s přepuštěným máslem pečeme malé pohankové lívance při střední teplotě. Bliny podáváme se smetanou, pstružím a černým kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

Citronovo-jablečné lívance

Citronovo-jablečné lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • suse | 26. 9. 2011 21:24

    zajimalo by me, odkud tento recept pochazi, protoze ruske livance jsou-oladi, palacinky-bliny...

  • Di - | 19. 5. 2010 10:40

    Doufala jsem, že někde alespoň opraví chybu v nadpisu, ale jak vidím, marně.

  • Di - | 14. 5. 2010 10:53

    No jasně, té mouky tam musí být mnhem více.

  • Ladia - | 14. 5. 2010 09:05

    Recept na bliny http://gotovim-doma.ru/view.php?r=596-recept-Russkie-drozhzhevye-bliny

  • Di - | 14. 5. 2010 07:00

    Kromě toho by to měly být bliny, nikoliv blini. Snad jenom ten kaviár a pohanka jsou na tomhle receptu ruské. A taky si nedovedu představit, jak bych z tohohle těsta něco smažila.

  • Daniella O. | 13. 5. 2010 21:18

    Ruske bliny nejsou kynute, casto je delava kamaradka z Moskvy, v podstate jsou to takove nase palacinky:)

  • Míša mikklik | 13. 5. 2010 20:00

    Taky by mě zajímalo, jestli jde zadělat husté těsto z 250 g mouky a 1l mléka? Neumím si to představit.

  • Di - | 12. 5. 2010 15:59

    Opravdu zvláštní recept. Proč je například potřeba rozpouštět droždí právě v 62,5 ml mléka, kdo se s tím bude měřit? Kromě toho si myslím, že skutečné ruské bliny nejsou kynuté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Smažení Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaviár Máslo Mléko Pohanková mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

37
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Zdeněk Godla slaví: Stal se pětinásobným dědečkem!

Zdeněk Godla slaví: Stal se pětinásobným dědečkem!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček a co to on něm vypovídá?

Kočičí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček a co to on něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact