• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Napište svůj komentář k receptu

Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,50
      svazek petrželka menší
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý černý čerstvě mletý
    • hranolky

Postup přípravy receptu

1
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme, petrželku nasekáme a česnek prolisujeme. Kouskem másla (cca 20 g) vymažeme masivní pánev s tlustým dnem, co z tohoto kousku zbyde v pánvi necháme, pánev silně rozpálíme, poté vložíme steaky a z obou stran přesně 1 minutu prudce opečeme (tedy celkem 2 min.), nyní maso z obou stran osolíme a opepříme, stáhneme teplotu, přidáme zbývajících 100 g másla, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku, po přesně dvou minutách maso opět obrátíme, nyní již rozpuštěné máslo promícháme s petrželkou a česnekem a po dalších dvou minutách je jídlo již hotové, i hranolky už by měli být ufritované. Hranolky klademe spolu s masem na talíř, maso přelijeme česnekovým máslem s pánve.
2
Můžeme podávat i se salátem a červeným vínem či se světlým pivem. Po jídle mohou někteří uvítat i hlt dobrého koňaku.
3
Poznámka: maso by mělo po tomto způsobu úpravy být propečené na stupeň medium rare až medium. I přes jednoduchost přípravy má tento pokrm geniální chuť a určitě potěší milovníky steaků a rychlovek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 16. 6. 2016 10:49

    rump steak z roštěné? to asi fakt ne :o)

  • Marek | 13. 3. 2013 11:51

    Z rostence to neni rumpsteak. Mozna tak rib-eye... Rump je kyta.

  • Olga . | 11. 12. 2008 17:30

    Drobnost k přípavě roštěnce: pokud chystáte větší kus, nebo celý roštěnec, tak než nařežete např. na roštěnky, proveďte 3 až 4 podélné řezy pouze skrz kližkovou (šlachovitou) vrstvu. Ušetříte nějaký čas, než když budete každý plátek masa nařezávat zvlášť, nezaříznete tolik do masa a je to i bezpečnější...

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    ...Na smažení je jinak lepší požít vždy přepuštěné máslo, později již stačí máslo obyčejné. Lidé kteří se však nebojí přepalování mohou samozřejmě použít máslo obyčejné hned od začátku. To je zase věc toho, jak zdravě chcete žít versus kolik do toho chcete investovat peněz či času. ;-)

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    Omlouvám se, že odpovídám až dnes, nějak jsem Váš komentář přehlédl. Asi to bude tím, že název který jsem zvolil pro tento recept byl pozměněn (asi byl moc dlouhý?), a tak mi to nepadlo hned do oka. K Vašemu dotazu´: Nevím, zda jste někdy zkoušel porovnat chuť masa, které se smažilo na (přepuštěném či nepřepuštěném) másle s chutí masa, které se smažilo na oleji - ať už jakémkoliv. Při smažení maso přebírá částečně chuť tuku, na kterém se smaží. Některé oleje - jako třeba arašídový olej - jsou do jisté míry aromatické, i když jen mírně. Spíše bývá chuť olejů neutrální - oproti máslu, které maso chuťově příjemně zjemňuje. Na mase se dá poznat, že bylo "dělané" na másle, protože to máslo přímo cítíte. Zde sice máslo stejně v průběhu vaření ještě přidáme, i tak si myslím, že labužníci a gurmeti rozpoznají obyčený steak smaźený na oleji, který plave v másle od toho, který sám o sobě má uvnitř máslové aroma a ke kterému česnekové máslo tak leště lépe ladí. Je to věc harmonie chutí.

  • František Pazdera | 9. 12. 2008 12:44

    Patriku, proč na másle, má to nějaký zvláštní význam, např. nižší teplota při smažení? Máslo přepuštěné nebo obyč.? Nebylo by lepší úvodní fázi zvládnout např. na kukuřičném oleji a pak vytvořit ze 100gr másla sosík? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí roštěná Hranolky Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Rafaelo

Rafaelo

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

80
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
76
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
55
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Dlouhovlasý blonďák Brad Pitt: Návrat do šedesátek!

Dlouhovlasý blonďák Brad Pitt: Návrat do šedesátek!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact