• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Napište svůj komentář k receptu

Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,50
      svazek petrželka menší
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý černý čerstvě mletý
    • hranolky

Postup přípravy receptu

1
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme, petrželku nasekáme a česnek prolisujeme. Kouskem másla (cca 20 g) vymažeme masivní pánev s tlustým dnem, co z tohoto kousku zbyde v pánvi necháme, pánev silně rozpálíme, poté vložíme steaky a z obou stran přesně 1 minutu prudce opečeme (tedy celkem 2 min.), nyní maso z obou stran osolíme a opepříme, stáhneme teplotu, přidáme zbývajících 100 g másla, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku, po přesně dvou minutách maso opět obrátíme, nyní již rozpuštěné máslo promícháme s petrželkou a česnekem a po dalších dvou minutách je jídlo již hotové, i hranolky už by měli být ufritované. Hranolky klademe spolu s masem na talíř, maso přelijeme česnekovým máslem s pánve.
2
Můžeme podávat i se salátem a červeným vínem či se světlým pivem. Po jídle mohou někteří uvítat i hlt dobrého koňaku.
3
Poznámka: maso by mělo po tomto způsobu úpravy být propečené na stupeň medium rare až medium. I přes jednoduchost přípravy má tento pokrm geniální chuť a určitě potěší milovníky steaků a rychlovek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 16. 6. 2016 10:49

    rump steak z roštěné? to asi fakt ne :o)

  • Marek | 13. 3. 2013 11:51

    Z rostence to neni rumpsteak. Mozna tak rib-eye... Rump je kyta.

  • Olga . | 11. 12. 2008 17:30

    Drobnost k přípavě roštěnce: pokud chystáte větší kus, nebo celý roštěnec, tak než nařežete např. na roštěnky, proveďte 3 až 4 podélné řezy pouze skrz kližkovou (šlachovitou) vrstvu. Ušetříte nějaký čas, než když budete každý plátek masa nařezávat zvlášť, nezaříznete tolik do masa a je to i bezpečnější...

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    ...Na smažení je jinak lepší požít vždy přepuštěné máslo, později již stačí máslo obyčejné. Lidé kteří se však nebojí přepalování mohou samozřejmě použít máslo obyčejné hned od začátku. To je zase věc toho, jak zdravě chcete žít versus kolik do toho chcete investovat peněz či času. ;-)

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    Omlouvám se, že odpovídám až dnes, nějak jsem Váš komentář přehlédl. Asi to bude tím, že název který jsem zvolil pro tento recept byl pozměněn (asi byl moc dlouhý?), a tak mi to nepadlo hned do oka. K Vašemu dotazu´: Nevím, zda jste někdy zkoušel porovnat chuť masa, které se smažilo na (přepuštěném či nepřepuštěném) másle s chutí masa, které se smažilo na oleji - ať už jakémkoliv. Při smažení maso přebírá částečně chuť tuku, na kterém se smaží. Některé oleje - jako třeba arašídový olej - jsou do jisté míry aromatické, i když jen mírně. Spíše bývá chuť olejů neutrální - oproti máslu, které maso chuťově příjemně zjemňuje. Na mase se dá poznat, že bylo "dělané" na másle, protože to máslo přímo cítíte. Zde sice máslo stejně v průběhu vaření ještě přidáme, i tak si myslím, že labužníci a gurmeti rozpoznají obyčený steak smaźený na oleji, který plave v másle od toho, který sám o sobě má uvnitř máslové aroma a ke kterému česnekové máslo tak leště lépe ladí. Je to věc harmonie chutí.

  • František Pazdera | 9. 12. 2008 12:44

    Patriku, proč na másle, má to nějaký zvláštní význam, např. nižší teplota při smažení? Máslo přepuštěné nebo obyč.? Nebylo by lepší úvodní fázi zvládnout např. na kukuřičném oleji a pak vytvořit ze 100gr másla sosík? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí roštěná Hranolky Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Houbový guláš
Houbový guláš
41
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Čočkové ragú
Čočkové ragú
32
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact