Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přilijeme mléko s rumem, vsypeme oříšky, rozinky a promícháme. Přisypeme piškoty rozlámané na poloviny a znovu vše lehce spojíme.
2
Dortovou formu vyložíme alobalem nebo pevným pečícím papírem a natlačíme do ní piškotvou hmotu. Necháme v chladničce do druhého dne vychladit.
3
Odloupneme formu a papír, dort potřeme teplou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou, kterou rozetřeme i na strany.
4
Krájíme delším ostrým nožem a zdobíme šlehačkou a ovocem.
Výborný, osvěžující dortík, nahoru jsem dala pařížskou šlehačku, mléka jsem musela trochu přidat...
Zuzka
|14. 5. 2006 14:02
Pokud má někdo obavy z těch syrových žloutků, stačí je vymíchat ve vodní lázni. Ale bylo to každopádně výborné.
Helena
|11. 2. 2006 16:52
Ja vim,ze nemate radi diskuse o syrovych zloutcich,ale v zahranici prodavaji vejce od slepic ockovanych proti salmonelose(lyon mark-anglicke) a ty se dodavaji do italskych restauraci a jsou k dostani i ve velkych supermarketech.Je dost pravdepodobne,ze jsou i v Cechach,jen se o tom nevi.Vzdyt u nas hygienici dost dohlizeji na restaurace.Tim by mohly byt veskere spory na toto ma ukonceny.Vzdy se najde nekdo,kdo predchozi diskuse necetl.
Merkéta Fialová
|11. 2. 2006 11:52
Vyzkoušel jsem ho taky. Rodina chválila a zařadila jsem ho mezi slavnostnější oblíbence.
švestka
|5. 5. 2004 19:47
Měla bych vážnou obavu z těch syrových žloutků.Jinak si myslím, že moučník může být vynikající.