Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny, do jedné vmícháme kakao. Každou třetinu zvlášť rozetřeme na plech a upečeme.
2
Z mléka, maizeny a žloutků uvaříme hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. První světlý plát pokapeme rumem, potřeme tenkou vrstvou džemu a polovinou krému. Položíme na něj tmavý plát, který opět pokapeme rumem, potřeme džemem a natřeme druhou polovinu náplně. Položíme druhý světlý plát.
3
Na polevu vymícháme do hladka cukr s rumem a ihned rychle rozetřeme na koláč. Poleva rychle tuhne, proto při rozetírání namočíme lžíci nebo lopatku do rumu, lépe se poleva rozetře. Necháme ztuhnout a krájíme na řezy.
Vynikající řez! Pekla jsem ho na oslavu manželových narozenin a všichni jsme si moc pochutnali. Přeslazený rozhodně nebyl, i když je pravda, že do krému jsem dala cukru asi o něco méně - nevážím ho, ale sladím podle chuti. Takže dávám jedničku a určitě budu opakovat.
Tereza Jarčušková
|25. 4. 2006 14:43
Airan, do cesta rum neide, asi som to zle napísala. Ten rum je na pokvapkanie upečených plátov, ako je to napísané v postupe. A do polevy možno pridať viac ako 6 lyžíc, uvidíte, aké to bude, dosť to hustne.
Airan
|25. 4. 2006 14:25
Terezko, do testa taky 6 lzic rumu?
Tereza Jarčušková
|25. 4. 2006 07:05
Robila som ho teraz na Veľkú noc prvýkrát a zmizol ako prvý. Len neštriť rumom. Celkove som použila asi 1,5 dl rumu.
Pavlína Svitáková
|24. 4. 2006 14:13
Cukr je v normě.Musí to být dobré ,krémové řezy,přímo slavnostní.Terezko,díky.
Tereza Jarčušková
|24. 4. 2006 13:11
Nie je to divoké : ))) Do cesta ide 250 g cukru. Do krému predsa tiež ide cukor a poleva je cukrová, rumom nešetrite : ))) Nie je ten koláč presladený, aj keď by to tak mohlo vyzerať.
Dena
|24. 4. 2006 12:50
Veď všade množstvo cukru môžeš odobrať, ale na polevu treba nechať toľko cukru - poleva je poleva.
Jana z VM
|24. 4. 2006 12:20
Ten všechen cukr je ale dohromady - i s krémem a polevou. Konečně - vždyť si každý může dát do krému a polevy tolik, kolik má rád, ne ? A nejdříve je zapotřebí recept vyzkoušet a potom hodnotit a napsat svůj názor.
Hospodyňka
|24. 4. 2006 11:55
Těbůh, na řezy ze čtvrtkila mouky skoro kilo cukru... To se mi zdá trochu divoké
Jana
|24. 4. 2006 11:22
Terezko,vaše recepty jsou dobré,tenhle určitě vyzkouším.Díky.