Rumové kuličky jsou velmi oblíbené jak pro svou úžasnou chuť, tak rychlou přípravu. Pokud tak přemýšlíte, jakým druhem cukroví doplnit na poslední chvíli mísu cukroví, tyto rumové kuličky jsou sázkou na jistotu.
Ve velké míse smíchejte všechny sypké suroviny.
Přidejte máslo a začněte zpracovávat těsto. Postupně přidávejte tuzemák. Vypracujte hladké těsto, které bude dobře držet pohromadě, nebude se lepit ani drolit. Zabalte ho do fólie a uložte do ledničky. Odležet by se mělo minimálně přes noc, ale klidně i dva dny.
Z těsta odtrhujte kousky, dobře je zmáčkněte v dlani, aby hmota držela pohromadě a tvarujte kuličky. Každou hned, dokud je vláčná, obalte v kokosu. Nechte je chvíli zaschnout, uložte do krabice a skladujte v chladu.
Tip: Rumové kuličky jsou klasika, když ale do části hmoty zapracujete místo tuzemáku třeba vaječný či irský likér, máte další báječnou variantu nepečeného cukroví.