No kam asi tak? ...snad do testa. ;-)
Připojuji se s pochvalou. Koblihy se povedly a moc chutnaly. Vůbec nebyly mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)
Připojuji se s pochvalou. :-) Koblihy se moc povedly a chutnaly. Nebyly vůbec mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)
Dneska jsem hledala v receptech po babičce a našla jsem přesně tady tento recept :-) . Babička tyhle koblihy dělávala a vždy se hned sbaštili,anii nestačili vychládnout :-). Jsou vážně moc dobré. I mně se podařili a jak manžel tak i děti,prohlásili......jsou výborné :-) <3 <:-)
Já myslím, že je to úplně jasný. Lžíce cukru je do kvásku a 50g mletého je zmíněno na začátku. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Ale kde vidíte Jano ten krystalový cukr, ať hledám, jak hledám, nevím. Recept je tedy podle mě to teda jasný je.
Jak je to prosím myšleno s tím curem? Lžíce cukru krupice, z níž se vezme lžička na kvásek a zbytek se utře s máslem do pěny... Kam přijde ten moučkovej? Díky
Kdyby's radeji, nez delani koblih a placani tuny smajliku, se radeji ucil cestinu. Bylo by to pro tebe urcite prospesnejsi...
Mohla bych se prosím zeptat, na kolik je to cca koblih? :)
Koblihy jsou naprosto dokonalé:)!!!A to jsem je dělala naprosto poprvé.. Jen se přiznám, že jsem si práci ulehčila "robotem" na hnětení těsta. Jo a babička mi radila že je mám smažit na sádle. Nejdřív jsem se otlemovala, ale protože jsem doma stejně jiný tuk, než sádlo ( nebo rostlinný olej) neměla, tak jsem to riskla. Výsledek dokonalost.. Jsou křehké nadýchané a vůbec nejsou mastné!!! Měla jsem obavu že budou smrdět sádlem, ale vůbec nic! Už nebudu smažit na ničem jiném.. Babičky mají vždy pravdu :-D
Koblihy jsou výborné, díky moc za recept.
U kynutého těsta záleží na důkladném propracování, aby se do těsta dostalo hodně vzduchu, pak se s ním dobře pracuje a je nadýchané.
Super první koblihy, které se mi povedly a vyzkoušela sjem už tři recepty a vždy to dopadlo katastrofálně. Ale tohle fakt super.
jsou super, byla to moje koblihová premiéra a musím říct že jsem víc jak nadšená. bála jsem se že vyteče na pánvi marmelada což se stalo u jedné z 30ti.je duležité aby udělané koblihy jestě opravdu 20min kynuly. spojily se více a opatrně načechrané šup do oleje. foto v přiloze. doporučuji
Výborné!!!
Bohužel já s koblížky moc spokojená nejsem. Byly málo nadýchané a hlavně i přesto, že tam je rum (1 lžíce při 5OOg mouky mi přijde málo) byly nasáklé tukem.
Vyzkoušela jsem též Vaše těsto na koblihy, byly moc dobré, nadýchané a vláčné moc všem doporučuji, chtěla bych Vám poděkovat, že recept jste dala i ostatním k dispozici a nenechala jej pouze pro sebe. Dám výbornou. Děkuji
Moc děkuji za tento recept. Vyzkoušela jsem tolik receptů na koblihy, ale žádné nebyly tak vláčné. Musí ale člověk mít pevné nervy a opravdu přidat jen 1/2 kg mouky - ani o deko víc, i když je těsto řídké. Druhý den jsou pořád vláčné...Bezva...
Děkuji za bezva recept, trochu jsem u toho zuřila,ale povedly se. Udělala jsem je bez náplně, jen pocukrované koblížky jsem polila čoko ládou Jen tak cik, cak... Moooc chunaly díky Hanka ;-)
Koblihy jsou naprosto vynikající. Ze zbytku těsta vždy udělám vrtule, které obalím ve skořici s cukrem.
rum se dává proto, aby koblihy nenasákly tolik tuku :-))
Díky za recept. Koblihy jsou krásně nadýchané, voňavé a dozlatova usmažené.
Realizováno, výsledek vynikající.Jen ten rum tam nebyl vůbec cítit, příště si dám raděj grog.Recept chválím.
:'( :'( :'( :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-D :-D :-P ;-) :-( :-( :-) :-) :-S <:-) <3 :-| :-)) :-X ja sem dělal ty koblížky bylimoc dobre :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-!
tak kolik jich je
taky chci dělat koblížky a skusim je a kolik jich má bejt prosím napičte???? :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S
koblížky jsem vyzkoušela ,sice se snědly ale mě se nelíbily byly tužší a málo nadýchané asi jsem někde udělala chybu!!!! a nevím kde.těsto krásně vonělo a po usmažení nebyly mastné to je plus!! musím to zkoušet dál!!!! :-)
Naprosto vynikající recept, koblížky jsou nadýchané a chuťově výborné, koblížky jsem smažila ve friťáku což bylo skvělé kvůli rovnoměrnému osmažení a propečení. Ihned po vyndaní jsem je dala do talíře a obalila v moučkovém cukru - chuťově jsou tak výborné že není nutné plnit. Dávám 1***** ;-)
Misto treni dejde veci do mixeru a je to rychlejsi,
Skvělý recept!!!!!!!! :-)
Tak protože jsem objevil tento recept v top receptech, kokl jsem na něj a hned se pustil do koblich. Sice jsem neměl čerstvé droždí a použil jsem balíček sušených a musím říci, že na pohled vypadají krásně. Manželka už snědla tři a říká, že jsou moc dobrý. Já sladký moc nejím, ale kousl jsem si a jsou vážně dobrý. Akorát mi manželka nadává, že ztloustne. Z tohoto množství jsem jich udělal 15. Dávám jedna. Moje první zkušenost s koblihama a hned jsou tak krásné a dobré. Potom nemá cenu zkoušet jiný recept.
Koblihy jsem zatím dle tohoto receptu nedělala, ale určitě vyzkouším. Jen inspiraci pro originální náplň: dáváme do koblížků jednu pralinku... úžasné!
I já musím přidat pochvalu.Koblížky jsem usmažila v poledne,do večera se po nich zaprášilo.A to mám doma docela velké mlsouny.Vyzkoušela jsem i jiné recepty,ale tyhle koblížky jsou krásně nadýchané.Plním půl koblihů marmeládou,půl nutelou,super.
Tak jsem dnes koblihy vyzkoušela. Když jsem je dala smažit do oleje, byly moc tmavé (jako připálené), když jsem je dělala kratší dobu, byly vevnitř nedopečené. Kde jsem udělala chybu?
Dnes jsem dělala koblihy a jsou prostě výborné.Krasně nadýchané,plnila jsem džemem i pudinkem.Nahoře jsem je ještě polila čokoládou.Všem doporučuji.
Dobrý den,dnes jsem konečně našla,díky tomuto receptu,ten správný recept na koblihy.Vyzkoušela jsem tolik,,zaručených receptů",ale tento je opravdu perfektní.Koblihy jsem naplnila vanilkovým pudingem,povidly a pár jsem udělala bez náplně,pak nahoru po upečení jahodový džem a něj ze zbylých bílků s cukrem ušlehané nad párou vzniklou pěnu.Koblihy zmizely,ani jeden nezbyl.Díky za recept,dávám 1***
tak toto je skutocne velka fajnotka, starostlivo som si precitala vsetky rady a pampusky mi vysli hned na prvykrat....dakujem za recept a davam 1
Suchých kvasnic dávám 7g na 500 g mouky, tak to píší na obalu suš.droždí Dr.Oetkera. Jsem také v zahraničí a řeším tu podobný problém :o)Jinak recept je báječný, koblihy jsou výborné..dávám za 1. Jen koblihy naplním až po smažení injekční stříkačkou, jde to lehce.
Zuzko, těsto na okrajích nesmíte mít ani trošičku od marmelády a je lépe vykrajovat něčím tupějším, já to dělám hrníčkem nebo skleničkou. Vykrajovací kolečko je moc ostré, hrníček těsto zároveň přimáčkne. Naučila jsem se to od tchýně cukrářky. Nebo nejdříve pořádně přimáčknout kolem dokola a pak teprve vykrojit.
Chtěla by jsem se zeptat: Já když dělám koblihy, tak se mě při smažení vždycky rozlepí, nevíte co dělám špatně?
Dnes jsem vyzkoušela tento recept, je opravdu super. Moc se povedly, musí se ale opravdu nechat hodně nakynout(už připravené ke smažení), pak jsou opravdu vynikající. Děkuji za skvělý recept!Dávám 1!
Dneska jsem je udělala,povedly se,jsou nadýchanéopravdu výborné
Muzete mi nekdo prosim poradit,jake je to mnozstvi kvasnic suchych?Dekuji moc predem,nemam vubec predstavu.Jsem mimo republiku a tady cerstve vubec asi nemaji.
Hanko, koblihy při smažení musí volně plavat v tuku. Ony se neponoří, protože jsou lehké tím vzduchem v kynutém těstě, ale plavou. Hlavně se nesmí spodkem dotýkat kastrolu nebo pánve, v tom případě přidejte tuk.
Koblížky se smaží ponořené uplně v oleji? Včera jsem je smažila do půlky oleje a jak byly krásné když jsem je tam dala, tak po usmažení už tak nevypadaly. Jinak moc dobré :o).
Dnes jsem je smažila rovnou z dvojité dávky a byly výtečné. Opravdu nejsou mastné. Jiné už dělat nebudu, tento recept je lepší, než podle jakého jsem je dělala dosud:-) Dávám 1.
Jsou skvělé. Dnes jsem je smažila, nejsou opravdu vůbec mastné. Nezbyl ani jeden. Příště musím udělat ze dvou dávek.
Fantazie....mňám :o)) Opravdu vynikající recept. Koblížky nadýchané, naprosto skvělé. Smažila jsem je na tuku Frivissa a nejsou vůbec mastné. Doporučuji.
Výborné
vynikajici, doporucuji!!!!!!Zijeme v Chicagu, jsem rada ze tato stranka existuje. Jste best!!!