• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rumové koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Rumové koblihy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rumové koblihy
Rumové koblihy
Rumové koblihy
Rumové koblihy
Rumové koblihy
Rumové koblihy
Rumové koblihy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 40
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 30
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce tuk (Na smažení)
    • 1
      sklenice jahodová marmeláda
  • Na vál
    • 5
      lžíce hladká mouka (Na vál)
  • Na posypání
    • 1
      lžíce vanilkový cukr (Na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.
2
Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.
3
Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme řidší těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
4
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu.
5
Z druhé půlky vykrájíme kolečka, která položíme na náplň. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout.
6
Rozpálíme tuk a koblihy v něm usmažíme dozlatova. Upečené koblihy necháme okpapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Rumové řezy

Rumové řezy

Rumové kuličky - nepečené

Rumové kuličky - nepečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 19. 7. 2016 19:08

    No kam asi tak? ...snad do testa. ;-)

  • Lucie | 6. 2. 2016 13:19

    Připojuji se s pochvalou. Koblihy se povedly a moc chutnaly. Vůbec nebyly mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)

  • Lucie | 6. 2. 2016 13:16

    Připojuji se s pochvalou. :-) Koblihy se moc povedly a chutnaly. Nebyly vůbec mastné. Určitě jsem je nedělala naposledy. :-)

  • Napalsko | 17. 2. 2015 19:33

    Jsou skvělé <:-) <:-) <:-) :-)

  • Napalsko | 17. 2. 2015 19:28

    Dneska jsem hledala v receptech po babičce a našla jsem přesně tady tento recept :-) . Babička tyhle koblihy dělávala a vždy se hned sbaštili,anii nestačili vychládnout :-). Jsou vážně moc dobré. I mně se podařili a jak manžel tak i děti,prohlásili......jsou výborné :-) <3 <:-)

  • Míša | 15. 2. 2015 15:39

    Já myslím, že je to úplně jasný. Lžíce cukru je do kvásku a 50g mletého je zmíněno na začátku. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Ale kde vidíte Jano ten krystalový cukr, ať hledám, jak hledám, nevím. Recept je tedy podle mě to teda jasný je.

  • Jana | 21. 11. 2014 10:43

    Jak je to prosím myšleno s tím curem? Lžíce cukru krupice, z níž se vezme lžička na kvásek a zbytek se utře s máslem do pěny... Kam přijde ten moučkovej? Díky

  • QTK | 13. 6. 2014 10:12

    Kdyby's radeji, nez delani koblih a placani tuny smajliku, se radeji ucil cestinu. Bylo by to pro tebe urcite prospesnejsi...

  • Jitka | 27. 5. 2014 21:27

    Mohla bych se prosím zeptat, na kolik je to cca koblih? :)

  • Baru | 4. 5. 2014 14:26

    Koblihy jsou naprosto dokonalé:)!!!A to jsem je dělala naprosto poprvé.. Jen se přiznám, že jsem si práci ulehčila "robotem" na hnětení těsta. Jo a babička mi radila že je mám smažit na sádle. Nejdřív jsem se otlemovala, ale protože jsem doma stejně jiný tuk, než sádlo ( nebo rostlinný olej) neměla, tak jsem to riskla. Výsledek dokonalost.. Jsou křehké nadýchané a vůbec nejsou mastné!!! Měla jsem obavu že budou smrdět sádlem, ale vůbec nic! Už nebudu smažit na ničem jiném.. Babičky mají vždy pravdu :-D

  • Verča | 8. 3. 2014 19:04

    Koblihy jsou výborné, díky moc za recept.

  • Jája | 7. 10. 2013 21:03

    U kynutého těsta záleží na důkladném propracování, aby se do těsta dostalo hodně vzduchu, pak se s ním dobře pracuje a je nadýchané.

  • PJarunka | 5. 5. 2012 12:17

    Super první koblihy, které se mi povedly a vyzkoušela sjem už tři recepty a vždy to dopadlo katastrofálně. Ale tohle fakt super.

  • marčána | 26. 2. 2012 14:26

    jsou super, byla to moje koblihová premiéra a musím říct že jsem víc jak nadšená. bála jsem se že vyteče na pánvi marmelada což se stalo u jedné z 30ti.je duležité aby udělané koblihy jestě opravdu 20min kynuly. spojily se více a opatrně načechrané šup do oleje. foto v přiloze. doporučuji

  • Foebe | 23. 2. 2012 22:41

    Výborné!!!

  • Taryrta | 23. 2. 2012 21:00

    Bohužel já s koblížky moc spokojená nejsem. Byly málo nadýchané a hlavně i přesto, že tam je rum (1 lžíce při 5OOg mouky mi přijde málo) byly nasáklé tukem.

  • L | 11. 2. 2012 17:26

    Vyzkoušela jsem též Vaše těsto na koblihy, byly moc dobré, nadýchané a vláčné moc všem doporučuji, chtěla bych Vám poděkovat, že recept jste dala i ostatním k dispozici a nenechala jej pouze pro sebe. Dám výbornou. Děkuji

  • Petra H. | 5. 2. 2012 22:09

    Moc děkuji za tento recept. Vyzkoušela jsem tolik receptů na koblihy, ale žádné nebyly tak vláčné. Musí ale člověk mít pevné nervy a opravdu přidat jen 1/2 kg mouky - ani o deko víc, i když je těsto řídké. Druhý den jsou pořád vláčné...Bezva...

  • Hanka -Jihlava | 15. 8. 2011 18:19

    Děkuji za bezva recept, trochu jsem u toho zuřila,ale povedly se. Udělala jsem je bez náplně, jen pocukrované koblížky jsem polila čoko ládou Jen tak cik, cak... Moooc chunaly díky Hanka ;-)

  • nladya | 1. 6. 2011 11:41

    Koblihy jsou naprosto vynikající. Ze zbytku těsta vždy udělám vrtule, které obalím ve skořici s cukrem.

  • bobek | 2. 4. 2011 14:51

    rum se dává proto, aby koblihy nenasákly tolik tuku :-))

  • Marie | 27. 2. 2011 17:25

    Díky za recept. Koblihy jsou krásně nadýchané, voňavé a dozlatova usmažené.

  • bob | 23. 2. 2011 15:36

    Realizováno, výsledek vynikající.Jen ten rum tam nebyl vůbec cítit, příště si dám raděj grog.Recept chválím.

  • lukaš | 30. 1. 2011 12:04

    :'( :'( :'( :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-D :-D :-P ;-) :-( :-( :-) :-) :-S <:-) <3 :-| :-)) :-X ja sem dělal ty koblížky bylimoc dobre :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :-!

  • jára | 30. 1. 2011 11:58

    tak kolik jich je

  • jára | 30. 1. 2011 10:45

    taky chci dělat koblížky a skusim je a kolik jich má bejt prosím napičte???? :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • zdennyve | 17. 1. 2011 15:48

    koblížky jsem vyzkoušela ,sice se snědly ale mě se nelíbily byly tužší a málo nadýchané asi jsem někde udělala chybu!!!! a nevím kde.těsto krásně vonělo a po usmažení nebyly mastné to je plus!! musím to zkoušet dál!!!! :-)

  • My-live | 5. 12. 2010 10:27

    Naprosto vynikající recept, koblížky jsou nadýchané a chuťově výborné, koblížky jsem smažila ve friťáku což bylo skvělé kvůli rovnoměrnému osmažení a propečení. Ihned po vyndaní jsem je dala do talíře a obalila v moučkovém cukru - chuťově jsou tak výborné že není nutné plnit. Dávám 1***** ;-)

  • blanka | 22. 11. 2010 01:48

    Misto treni dejde veci do mixeru a je to rychlejsi,

  • Janča | 11. 11. 2010 20:18

    Skvělý recept!!!!!!!! :-)

  • Jan Krejčí | 2. 10. 2010 20:50

    Tak protože jsem objevil tento recept v top receptech, kokl jsem na něj a hned se pustil do koblich. Sice jsem neměl čerstvé droždí a použil jsem balíček sušených a musím říci, že na pohled vypadají krásně. Manželka už snědla tři a říká, že jsou moc dobrý. Já sladký moc nejím, ale kousl jsem si a jsou vážně dobrý. Akorát mi manželka nadává, že ztloustne. Z tohoto množství jsem jich udělal 15. Dávám jedna. Moje první zkušenost s koblihama a hned jsou tak krásné a dobré. Potom nemá cenu zkoušet jiný recept.

  • Irena * | 27. 9. 2010 14:56

    Koblihy jsem zatím dle tohoto receptu nedělala, ale určitě vyzkouším. Jen inspiraci pro originální náplň: dáváme do koblížků jednu pralinku... úžasné!

  • Karolína Oravová | 25. 9. 2010 19:07

    I já musím přidat pochvalu.Koblížky jsem usmažila v poledne,do večera se po nich zaprášilo.A to mám doma docela velké mlsouny.Vyzkoušela jsem i jiné recepty,ale tyhle koblížky jsou krásně nadýchané.Plním půl koblihů marmeládou,půl nutelou,super.

  • Martina Kellenbergerová | 21. 6. 2009 14:24

    Tak jsem dnes koblihy vyzkoušela. Když jsem je dala smažit do oleje, byly moc tmavé (jako připálené), když jsem je dělala kratší dobu, byly vevnitř nedopečené. Kde jsem udělala chybu?

  • Anonym | 29. 2. 2008 17:52

    Dnes jsem dělala koblihy a jsou prostě výborné.Krasně nadýchané,plnila jsem džemem i pudinkem.Nahoře jsem je ještě polila čokoládou.Všem doporučuji.

  • Slávka | 17. 1. 2008 22:29

    Dobrý den,dnes jsem konečně našla,díky tomuto receptu,ten správný recept na koblihy.Vyzkoušela jsem tolik,,zaručených receptů",ale tento je opravdu perfektní.Koblihy jsem naplnila vanilkovým pudingem,povidly a pár jsem udělala bez náplně,pak nahoru po upečení jahodový džem a něj ze zbylých bílků s cukrem ušlehané nad párou vzniklou pěnu.Koblihy zmizely,ani jeden nezbyl.Díky za recept,dávám 1***

  • milena kubikova | 28. 11. 2007 19:13

    tak toto je skutocne velka fajnotka, starostlivo som si precitala vsetky rady a pampusky mi vysli hned na prvykrat....dakujem za recept a davam 1

  • aisha | 4. 11. 2007 12:02

    Suchých kvasnic dávám 7g na 500 g mouky, tak to píší na obalu suš.droždí Dr.Oetkera. Jsem také v zahraničí a řeším tu podobný problém :o)Jinak recept je báječný, koblihy jsou výborné..dávám za 1. Jen koblihy naplním až po smažení injekční stříkačkou, jde to lehce.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 3. 2007 09:10

    Zuzko, těsto na okrajích nesmíte mít ani trošičku od marmelády a je lépe vykrajovat něčím tupějším, já to dělám hrníčkem nebo skleničkou. Vykrajovací kolečko je moc ostré, hrníček těsto zároveň přimáčkne. Naučila jsem se to od tchýně cukrářky. Nebo nejdříve pořádně přimáčknout kolem dokola a pak teprve vykrojit.

  • Zuzka | 9. 3. 2007 08:05

    Chtěla by jsem se zeptat: Já když dělám koblihy, tak se mě při smažení vždycky rozlepí, nevíte co dělám špatně?

  • Marcela | 17. 2. 2007 17:40

    Dnes jsem vyzkoušela tento recept, je opravdu super. Moc se povedly, musí se ale opravdu nechat hodně nakynout(už připravené ke smažení), pak jsou opravdu vynikající. Děkuji za skvělý recept!Dávám 1!

  • janina | 17. 2. 2007 13:30

    Dneska jsem je udělala,povedly se,jsou nadýchanéopravdu výborné

  • Hana vac. | 24. 6. 2006 09:07

    Muzete mi nekdo prosim poradit,jake je to mnozstvi kvasnic suchych?Dekuji moc predem,nemam vubec predstavu.Jsem mimo republiku a tady cerstve vubec asi nemaji.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 4. 2006 12:41

    Hanko, koblihy při smažení musí volně plavat v tuku. Ony se neponoří, protože jsou lehké tím vzduchem v kynutém těstě, ale plavou. Hlavně se nesmí spodkem dotýkat kastrolu nebo pánve, v tom případě přidejte tuk.

  • hana | 27. 4. 2006 09:26

    Koblížky se smaží ponořené uplně v oleji? Včera jsem je smažila do půlky oleje a jak byly krásné když jsem je tam dala, tak po usmažení už tak nevypadaly. Jinak moc dobré :o).

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2006 16:06

    Dnes jsem je smažila rovnou z dvojité dávky a byly výtečné. Opravdu nejsou mastné. Jiné už dělat nebudu, tento recept je lepší, než podle jakého jsem je dělala dosud:-) Dávám 1.

  • Martina S. | 25. 2. 2006 20:47

    Jsou skvělé. Dnes jsem je smažila, nejsou opravdu vůbec mastné. Nezbyl ani jeden. Příště musím udělat ze dvou dávek.

  • Klára Krejčová | 19. 2. 2006 19:18

    Fantazie....mňám :o)) Opravdu vynikající recept. Koblížky nadýchané, naprosto skvělé. Smažila jsem je na tuku Frivissa a nejsou vůbec mastné. Doporučuji.

  • maja | 21. 8. 2005 15:19

    Výborné

  • Renata | 10. 2. 2005 18:49

    vynikajici, doporucuji!!!!!!Zijeme v Chicagu, jsem rada ze tato stranka existuje. Jste best!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Dobré kuře

Dobré kuře

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

86
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
79
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
56
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
53
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
47
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát se ztraceným vejcem
Rukolový salát se ztraceným vejcem
Rumové hruštičky s karamelem
Rumové hruštičky s karamelem
Rumové kuličky - nepečené
Rumové kuličky - nepečené
Rumové kuličky II.
Rumové kuličky II.
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené a snadné
  • Recepty.cz
  • Rumové koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact