Příjemný lehký oběd nebo večeře, jehož základem jsou brambory doplněné o mrkev a rukolu potěší nejen příznivce zdravějšího stravování. Nesmí chybět ani dresing z řeckého jogurtu ochucený medovou hořčicí.
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut.
2
Karotky zatím očistěte a nakrájejte na kolečka. Mezitím si připravte dresink. Jogurt dejte do misky s majonézou, hořčicí a olejem a lehce metličkou rozšlehejte. Pak dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Dejte do chladu odpočinout.
Uvařené brambory slijte, nechte lehce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtky, menší stačí na poloviny. Ihned je smíchejte s karotkou a polovinou dresinku. Takto je nechte v pokojové teplotě zcela vychladnout.
4
Vychladlé brambory dochuťte solí a pepřem. Přidejte k nim rukolu a servírujte se zbylým dresinkem.