• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rukolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rukolová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule střední
    • 3
      ks brambory středně velká
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 150
      ml smetana 31% (100-150 ml)
    • 750
      ml drůbeží vývar
    • pepř celý mletý
    • 2
      hrst rukola

Postup přípravy receptu

1
Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte cibuli. K cibuli přidejte brambory a krátce spolu orestujte. Brambory a cibuli zalijte vývarem, osolte a opepřete. Brambory uvařte doměkka.
2
Do polévky přidejte rukolu a krátce ji povařte. Uvařenou polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a doveďte k varu. Jednotlivé porce dozdobte lístkem rukoly nebo nočkem z kozího sýra.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou ten největší hlad

3
Autorkou receptu je Tereza Marková-Beránková, http://www.vypecky.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 26. 8. 2017 17:43

    Úplně jiná polévka než jsem zvyklá, ale chuťově velmi dobrá :)

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • Angie | 25. 1. 2014 22:51

    Byla výborná ;-) a určitě se do ní pustím znovu http://abaker.blog.cz/

  • Jačna
    Jačna | 24. 1. 2014 17:11

    Vypadá to dobře a chutnalo mi to :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Špenátová FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží vývar Olivový olej Pepř celý Rukola Smetana Sůl

Jak oloupat cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak oloupat cibuli

Poslední sledované recepty

33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Krémová česnečka
Krémová česnečka
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Ďábelské toasty - směs
Ďábelské toasty - směs

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
Rožnovské kapsy
Rožnovské kapsy
Rukcuk ovocná buchta
Rukcuk ovocná buchta
Rukolové pesto
Rukolové pesto
Rukolový salát s jahodami
Rukolový salát s jahodami
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými bramborami
  • Recepty.cz
  • Rukolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact