• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rudý králík Brežněv
Napište svůj komentář k receptu

Rudý králík Brežněv

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rudý králík Brežněv
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králičí zadek
    • kečup - ostrý
    • červená paprika Menší lahvička
    • 3
      lžička tandoora Červené
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme na menší porce, osolíme. V troubě v pekáčku si zatím necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kolečka. Králíka vložíme do pekáčku a chvíli ho pečeme odrytého. Kečup smícháme s kořením, trochu naředíme vodou nebo vývarem a nalejeme na králíka. Nejdřív pečeme přikryté. Chvíli před tím, než je králík úplně měkký, odklopíme, zvýšíme trochu teplotu a pečeme, až se při kraji trochu připéká. Musíme hlídat, dost se to připaluje.
2
Je dobrý s hranolky, ale i s rohlíkem.
3
Brežněv se jmenoval ten králík, ze kterého jsem to vařila poprvé. Jde to i z kuřete je to dřív.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

Ligurský králík

Ligurský králík

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • L.Hudcová | 30. 12. 2011 20:01

    Něco úžasného, všichni si moc pochutnali. :)))

  • L.Hudcová | 30. 12. 2011 20:01

    Něco úžasného, všichni si moc pochutnali. :)))

  • radka zelenková | 24. 2. 2009 08:32

    Roztrhal 12 vlastních potomků a jméno měl jen půl hodiny než visel,proto si zasloužil krvavou lázeň na pekáči.A vzhledem k tomu,že je to můj vlastní recept,vím,čím tandori případně nahrazuji.

  • Antonia Trusková | 21. 2. 2009 21:01

    Tandoori masala (Zmes tandoori) je zmes rôznych príchutí pouzívaných v indickej a pakistanskej kuchyni na prípravu jedál v peci Tandoor - odtial pochádza názov. Nemá nic spolocné s curry korením a preto sa ním nedá nahradit ani zmiesaním s cervenou paprikou!Myslím, ze ziadny králik si nezaslúzi, aby sa volal Breznev, ktorý znicil zivot miliónom ludí!

  • Jana Mojžíšová | 19. 2. 2009 20:20

    Vwlmi originlní název receptu :) Určitě "Brežněva" vyzkouším!

  • radka zelenková | 19. 2. 2009 14:35

    Je to indické koření-směs,něco jako kari.Dá se tím nahradit.Kari +č.paprika .Je i ve formě bez papriky a je tím pádem světlé,víc pálí.

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2009 14:12

    Vůbec netuším, co je červené tandori za koření. Děkuji za vysvětlení. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kečup - ostrý Králičí zadek Rostlinný olej Sůl Tandoora
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
19
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
18
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Rudý králík Brežněv
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact