• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
Napište svůj komentář k receptu

Rozšlápnuté brambory

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozšlápnuté brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vařené brambory ve slupce
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut.
2
Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 21. 9. 2011 14:47

    musím uznat,že brambory jsou delikátní...k tomu z jedné strany ten nový česnekový dresing od knorru a z druhé tatarku a mohla jsem se přejíst :-) doporučuju dalším...

  • Petra Havlíková | 19. 12. 2009 23:27

    Dnes jsem dělala (včetně studené omáčky ze smetany a česneku) a musím říct, že jsou vynikající. Určitě znovu brzo zopakuji.

  • Petule B. | 13. 12. 2009 00:18

    Máme rádi pečené brambory na všechny způsoby, tak jsem dnes vyzkoušela i tento. Byly moc dobré a vypadaly přesně jako na obrázku. Udělala jsem k nim řecké tzatziky - mňami mňami!!!

  • Marie H. | 9. 11. 2007 07:37

    Tak jak koukám, někdo brambory ne rozšlápnul, ale přímo zašlápnul. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický recept, kdy něco buď chutná nebo nechutná, ale jen o způsob servírování pečených brambor, je jasné, že chěl jen škodit.

  • Jenky.Kaulitz | 2. 11. 2007 17:36

    Mě chutná,když se uvařený brambory ve slupce vydlabají ze slupky,rozmačkají v misce,okoření třeba kořením na pizzu a dávám do nich třeba ještě kyselou smetanu a prostě podle chuti...to je strašně dobrý.......

  • Silva Machová | 2. 11. 2007 15:27

    Moc dobré!

  • Vera Dvorská | 30. 10. 2007 14:40

    Výborné !!!! příjemná změna :-)

  • V | 10. 10. 2007 19:24

    výborný recept, moc mi to chutnalo, jen tak dál

  • Radka | 9. 10. 2007 17:46

    Vynikající, jednoduché ! Chuťově naprosto dokonalé, všichni jsme se oblizovali !!!

  • pavlína houšková | 27. 9. 2007 10:07

    opravdu dobrý a chutný nápad

  • Jana M. | 9. 9. 2007 13:03

    Úžasné!! Sice jsem brambory "rozšlápla" asi trošku moc, ale na chuti to nic nemění (max. trochu ubere na kráse :-)) Dělala jsem k tomu masovou směs. Při servírování jsem na kazdý brambor dala trošku tvarohu rozmíchaného s mlékem a solí a sýr - výsledek super! Nic nezbylo :-) Všem doporučuju...

  • Iveta Dvořáková | 12. 6. 2007 12:17

    Je to výborné...

  • Paul Peshmerga | 19. 12. 2006 14:13

    Když smícháte bílé a červené brambory, pokud možno menší, pak to jako příloha opravdu vynikne nejenom chuťově ale i vzhledově. Něco pro žaludek a něco i pro oči.

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:35

    Perfektní!!! Část brambor jsem pokapal normální olejem a část olivovým, takže každý mněl podle své chuti. Podával jsem je s "Lenochovými řízky."

  • maryhary | 15. 10. 2006 21:49

    Určo vyzkouším !!!!

  • nikola wlotzková | 27. 5. 2006 20:48

    no pečou se ve slupce

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:45

    Jo - a sypala jsem solí a kmínem, protože jsem je dělala ke kolenu na pivě. Ladilo to:-)

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:43

    Místo olivového jsem dala slunečnicový olej a byly výborné!! Dávám 1 a doporučuju:-))

  • ÁLA | 29. 3. 2006 15:17

    UŽ JSEM TO UDĚLALA DOMA A VŠEM TO CHUTNALO

  • šárka | 19. 2. 2006 15:19

    je to dobré a na talíři to vypadá moc dobře.dobrou chuť

  • Anonym | 3. 2. 2006 23:32

    Slečna/paní Jitka asi nečte ingredience ;0(

  • Marie Horáková | 1. 2. 2006 09:39

    Ano, brambory se pečou ve slupce.

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 09:28

    Zní to dobře a jednoduše, ty brambory pečeme ve slupce ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

287
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
50
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
41
Polévka z lišek
Polévka z lišek
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact