• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
Napište svůj komentář k receptu

Rozšlápnuté brambory

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozšlápnuté brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vařené brambory ve slupce
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut.
2
Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 21. 9. 2011 14:47

    musím uznat,že brambory jsou delikátní...k tomu z jedné strany ten nový česnekový dresing od knorru a z druhé tatarku a mohla jsem se přejíst :-) doporučuju dalším...

  • Petra Havlíková | 19. 12. 2009 23:27

    Dnes jsem dělala (včetně studené omáčky ze smetany a česneku) a musím říct, že jsou vynikající. Určitě znovu brzo zopakuji.

  • Petule B. | 13. 12. 2009 00:18

    Máme rádi pečené brambory na všechny způsoby, tak jsem dnes vyzkoušela i tento. Byly moc dobré a vypadaly přesně jako na obrázku. Udělala jsem k nim řecké tzatziky - mňami mňami!!!

  • Marie H. | 9. 11. 2007 07:37

    Tak jak koukám, někdo brambory ne rozšlápnul, ale přímo zašlápnul. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický recept, kdy něco buď chutná nebo nechutná, ale jen o způsob servírování pečených brambor, je jasné, že chěl jen škodit.

  • Jenky.Kaulitz | 2. 11. 2007 17:36

    Mě chutná,když se uvařený brambory ve slupce vydlabají ze slupky,rozmačkají v misce,okoření třeba kořením na pizzu a dávám do nich třeba ještě kyselou smetanu a prostě podle chuti...to je strašně dobrý.......

  • Silva Machová | 2. 11. 2007 15:27

    Moc dobré!

  • Vera Dvorská | 30. 10. 2007 14:40

    Výborné !!!! příjemná změna :-)

  • V | 10. 10. 2007 19:24

    výborný recept, moc mi to chutnalo, jen tak dál

  • Radka | 9. 10. 2007 17:46

    Vynikající, jednoduché ! Chuťově naprosto dokonalé, všichni jsme se oblizovali !!!

  • pavlína houšková | 27. 9. 2007 10:07

    opravdu dobrý a chutný nápad

  • Jana M. | 9. 9. 2007 13:03

    Úžasné!! Sice jsem brambory "rozšlápla" asi trošku moc, ale na chuti to nic nemění (max. trochu ubere na kráse :-)) Dělala jsem k tomu masovou směs. Při servírování jsem na kazdý brambor dala trošku tvarohu rozmíchaného s mlékem a solí a sýr - výsledek super! Nic nezbylo :-) Všem doporučuju...

  • Iveta Dvořáková | 12. 6. 2007 12:17

    Je to výborné...

  • Paul Peshmerga | 19. 12. 2006 14:13

    Když smícháte bílé a červené brambory, pokud možno menší, pak to jako příloha opravdu vynikne nejenom chuťově ale i vzhledově. Něco pro žaludek a něco i pro oči.

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:35

    Perfektní!!! Část brambor jsem pokapal normální olejem a část olivovým, takže každý mněl podle své chuti. Podával jsem je s "Lenochovými řízky."

  • maryhary | 15. 10. 2006 21:49

    Určo vyzkouším !!!!

  • nikola wlotzková | 27. 5. 2006 20:48

    no pečou se ve slupce

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:45

    Jo - a sypala jsem solí a kmínem, protože jsem je dělala ke kolenu na pivě. Ladilo to:-)

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:43

    Místo olivového jsem dala slunečnicový olej a byly výborné!! Dávám 1 a doporučuju:-))

  • ÁLA | 29. 3. 2006 15:17

    UŽ JSEM TO UDĚLALA DOMA A VŠEM TO CHUTNALO

  • šárka | 19. 2. 2006 15:19

    je to dobré a na talíři to vypadá moc dobře.dobrou chuť

  • Anonym | 3. 2. 2006 23:32

    Slečna/paní Jitka asi nečte ingredience ;0(

  • Marie Horáková | 1. 2. 2006 09:39

    Ano, brambory se pečou ve slupce.

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 09:28

    Zní to dobře a jednoduše, ty brambory pečeme ve slupce ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Fofr koláč

Fofr koláč

Cheesecake

Cheesecake

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
21
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact