• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
Napište svůj komentář k receptu

Rozšlápnuté brambory

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozšlápnuté brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vařené brambory ve slupce
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut.
2
Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 21. 9. 2011 14:47

    musím uznat,že brambory jsou delikátní...k tomu z jedné strany ten nový česnekový dresing od knorru a z druhé tatarku a mohla jsem se přejíst :-) doporučuju dalším...

  • Petra Havlíková | 19. 12. 2009 23:27

    Dnes jsem dělala (včetně studené omáčky ze smetany a česneku) a musím říct, že jsou vynikající. Určitě znovu brzo zopakuji.

  • Petule B. | 13. 12. 2009 00:18

    Máme rádi pečené brambory na všechny způsoby, tak jsem dnes vyzkoušela i tento. Byly moc dobré a vypadaly přesně jako na obrázku. Udělala jsem k nim řecké tzatziky - mňami mňami!!!

  • Marie H. | 9. 11. 2007 07:37

    Tak jak koukám, někdo brambory ne rozšlápnul, ale přímo zašlápnul. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický recept, kdy něco buď chutná nebo nechutná, ale jen o způsob servírování pečených brambor, je jasné, že chěl jen škodit.

  • Jenky.Kaulitz | 2. 11. 2007 17:36

    Mě chutná,když se uvařený brambory ve slupce vydlabají ze slupky,rozmačkají v misce,okoření třeba kořením na pizzu a dávám do nich třeba ještě kyselou smetanu a prostě podle chuti...to je strašně dobrý.......

  • Silva Machová | 2. 11. 2007 15:27

    Moc dobré!

  • Vera Dvorská | 30. 10. 2007 14:40

    Výborné !!!! příjemná změna :-)

  • V | 10. 10. 2007 19:24

    výborný recept, moc mi to chutnalo, jen tak dál

  • Radka | 9. 10. 2007 17:46

    Vynikající, jednoduché ! Chuťově naprosto dokonalé, všichni jsme se oblizovali !!!

  • pavlína houšková | 27. 9. 2007 10:07

    opravdu dobrý a chutný nápad

  • Jana M. | 9. 9. 2007 13:03

    Úžasné!! Sice jsem brambory "rozšlápla" asi trošku moc, ale na chuti to nic nemění (max. trochu ubere na kráse :-)) Dělala jsem k tomu masovou směs. Při servírování jsem na kazdý brambor dala trošku tvarohu rozmíchaného s mlékem a solí a sýr - výsledek super! Nic nezbylo :-) Všem doporučuju...

  • Iveta Dvořáková | 12. 6. 2007 12:17

    Je to výborné...

  • Paul Peshmerga | 19. 12. 2006 14:13

    Když smícháte bílé a červené brambory, pokud možno menší, pak to jako příloha opravdu vynikne nejenom chuťově ale i vzhledově. Něco pro žaludek a něco i pro oči.

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:35

    Perfektní!!! Část brambor jsem pokapal normální olejem a část olivovým, takže každý mněl podle své chuti. Podával jsem je s "Lenochovými řízky."

  • maryhary | 15. 10. 2006 21:49

    Určo vyzkouším !!!!

  • nikola wlotzková | 27. 5. 2006 20:48

    no pečou se ve slupce

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:45

    Jo - a sypala jsem solí a kmínem, protože jsem je dělala ke kolenu na pivě. Ladilo to:-)

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:43

    Místo olivového jsem dala slunečnicový olej a byly výborné!! Dávám 1 a doporučuju:-))

  • ÁLA | 29. 3. 2006 15:17

    UŽ JSEM TO UDĚLALA DOMA A VŠEM TO CHUTNALO

  • šárka | 19. 2. 2006 15:19

    je to dobré a na talíři to vypadá moc dobře.dobrou chuť

  • Anonym | 3. 2. 2006 23:32

    Slečna/paní Jitka asi nečte ingredience ;0(

  • Marie Horáková | 1. 2. 2006 09:39

    Ano, brambory se pečou ve slupce.

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 09:28

    Zní to dobře a jednoduše, ty brambory pečeme ve slupce ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

99
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
87
Výborný dresing
Výborný dresing
79
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
66
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact