Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto, které necháme chvíli kynout. Z těsta pak děláme menší ploché vdolky, které na povrchu potřeme vodou a v předehřáté troubě upečeme na plechu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
igi
|28. 4. 2015 11:29
No jak je vidět recepty se dělají pro pokričilé nebo pro ženy s praxí ve vaření.
Tu troubu si mám předehřát na kolik???
Kvásek rozdělám jen tak, nebo s vodou či mlékem???
Mám více otázek než odpovědí tak si k té mrkvi udšlám brambory.Dík za výborný recept. <3
lucie eretova
|8. 3. 2011 12:08
nam se to povedlo! :-)
Zdenka Korábová
|12. 5. 2008 21:37
Tak to je to pečivo, kterému babička říkala kruchovvky a jedly se všelijak - teplé potřené sádlem nebo hruškovými povidly,studené se slaným tvarohem a nebo i jen tak k bílé kávě- určitě je udělám
Lenka Hladká
|12. 5. 2008 15:52
Asi se mi nepovedly..byly dobré, ale tvrdé, skoro jako suchary. Kde jsem udělala chybu?
Helena
|30. 5. 2007 20:57
U nas to bylo obracene :0) ,povedly se a moc mi chutnaly.Davam za 1
Anonym
|27. 1. 2006 16:52
Vejce tam opravdu nepatri,tuk je nejlepsi maslo. Tchyne je delavala, rikalo se tomu "netynky". Me taky moc nejely, ale manzel se po nic moh utlouct
Hana
|27. 1. 2006 08:32
recept jsem zkoušela a nějak se nepovedl. Nepatří tam náhodou ještě vejce? A jak dlouho a na kolik stupňů se to má péct?