Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) - nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka...). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.
2
Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kachna
|30. 5. 2015 22:45
nové brambory už jsou a dneska byly bylinkové a se zaziky, byla to bašta :)
Stršíková
|12. 7. 2013 18:34
Brambory jsme snědli se smetanou,byla to dobrota.
Pavlína Dundrová
|4. 9. 2012 18:43
Byl to mazec a málem jsme se o ně poprali <:-) <:-)
Helena Nagyová
|14. 9. 2011 06:46
Pekla jsem je k večeři se zbytkem bylinek, které trčely z bylinkového květináče na balkoně. Popravdě ani nevím, jak se všechny jmenovaly, ale byla to velká dobrota. Sypala jsem je mořskou solí až na talířích.