• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Rozmarýnový cheesecake

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oblíbený dortík ze smetanového sýra a mascarpone vylepšený o najemno nasekané lístky rozmarýnu, které mu dají příjemnou chuť i vůni. Tenhle sladký a přitom lehký dezert se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Suroviny

12 porce
    • 115
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      ks rozmarýn + na ozdobu
    • 375
      g bílý jogurt tučný přes noc vykapaný
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 200
      g mascarpone
    • 400
      g smetanový sýr
    • 55
      g mleté vlašské ořechy
    • 190
      g sušenky máslové
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
2
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s ořechy a rozpuštěným máslem. Ve formě je lžící natlačte a uhlaďte. Korpus upečte dozlatova, 10–15 minut. V robotu při nízkých otáčkách míchejte smetanový sýr, mascarpone a cukr. Poté vmíchejte jedno po druhém vejce a žloutky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

3
Přilijte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a přidejte najemno nasekané lístky rozmarýnu, rozlijte na korpus.
4
Formu vložte do hlubšího pekáče, kam nalijte vodu.

RADA: Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí

5
Pečte asi 40 minut. Cheesecake se musí uprostřed po poklepání chvět.
6
Vychlaďte a formu sundejte. Potřete jogurtem a ozdobte rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová šťáva Cukr krupice Mascarpone Máslo Mleté vlašské ořechy Rozmarýn Smetana ke šlehání Smetanový sýr Sušenky Vejce žloutky

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Mramorové maso

Mramorové maso

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Makové lívance

Makové lívance

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

323
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
45
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
31
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
22
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
13
Jednoduché karamelové řezy
Jednoduché karamelové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozpečené TUCky
Rozpečené TUCky
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact