• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Rozmarýnový cheesecake

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oblíbený dortík ze smetanového sýra a mascarpone vylepšený o najemno nasekané lístky rozmarýnu, které mu dají příjemnou chuť i vůni. Tenhle sladký a přitom lehký dezert se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Suroviny

12 porce
    • 115
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      ks rozmarýn + na ozdobu
    • 375
      g bílý jogurt tučný přes noc vykapaný
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 200
      g mascarpone
    • 400
      g smetanový sýr
    • 55
      g mleté vlašské ořechy
    • 190
      g sušenky máslové
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
2
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s ořechy a rozpuštěným máslem. Ve formě je lžící natlačte a uhlaďte. Korpus upečte dozlatova, 10–15 minut. V robotu při nízkých otáčkách míchejte smetanový sýr, mascarpone a cukr. Poté vmíchejte jedno po druhém vejce a žloutky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

3
Přilijte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a přidejte najemno nasekané lístky rozmarýnu, rozlijte na korpus.
4
Formu vložte do hlubšího pekáče, kam nalijte vodu.

RADA: Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí

5
Pečte asi 40 minut. Cheesecake se musí uprostřed po poklepání chvět.
6
Vychlaďte a formu sundejte. Potřete jogurtem a ozdobte rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová šťáva Cukr krupice Mascarpone Máslo Mleté vlašské ořechy Rozmarýn Smetana ke šlehání Smetanový sýr Sušenky Vejce žloutky

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozpečené TUCky
Rozpečené TUCky
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact