• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnové telecí na houbách
Napište svůj komentář k receptu

Rozmarýnové telecí na houbách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 650
      g telecí maso , například plec
    • 150
      g čerstvé houby nebo zmražené
    • 30
      g uzený špek
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      snítka rozmarýn
    • nit
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar
    • solamyl (bramborový škrob) nebo jíška
    • smetana ke šlehání nebo tučná zakysaná

Postup přípravy receptu

1
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku, podobně jako roládu společně s cibulí.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

2
Když je maso s cibulí osmažené přidáme rozvonět nasekaný česnek a rozmarýn, přisypeme očištěné, krátce spařené, scezené houby, přilijeme cca 300 ml vývaru a pomalu dusíme pod poklicí v troubě nebo na kamnech do změknutí masa, za občasného otoční masa a případného podlití dle potřeby.
3
Když máme maso měkké, vyndáme větvičku z rozmarýnu, maso vyndáme na talířek a omáčku buď zahustíme jíškou nebo troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Pokud chceme mít omáčku jemnější přidáme zhruba 150 ml smetany ke šlehání. V obou případech omáčku ještě krátce provaříme, případně dosolíme dle chuti. Chceme-li omáčku navinulejší, vmícháme do mírně zahuštěné omáčky po odstavení 150 ml zakysané smetany pokojové teploty a dále již nevaříme.
4
Z masa odstraníme provázek a pokrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem, noky, gnocchi, kynutým nebo houskovým knedlíkem či bramborem. Přílohu volíme podle toho jakou jsme zvolili finální úpravu omáčky (všechny jsou moc dobré) a dle své chuti.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Nit Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Telecí maso Uzený špek Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Marináda

Marináda

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

168
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
81
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozpečené TUCky
Rozpečené TUCky
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpečený camembert s česnekem
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnové telecí na houbách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact