kg
hovězí maso
dle chuti: roštěná, špička, péro...
180
g
uzený špek
cca
2
ks
cibule
velké
2
snítka
rozmarýn
3
stroužek
česnek
sůl
pepř mletý
vývar
dle potřeby
jíška
nebo hladká mouka s vodou
Postup přípravy receptu
1
Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové cibuli. Nakonec přidáme rozvonět i nasekaný česnek s rozmarýnem.
Maso zalijeme zhruba 400 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na použitém druhu masa. Pokud nemáme tolik času, můžeme použít tlakový hrnec nebo maso pokrájet na plátky či kostky.
3
Měkké maso vyndáme a necháme chvilku odpočinout, pak pokrájíme na plátky. Vývar dolijeme o potřebného množství, vyndáme větvičky z rozmarýnu (měkké lístky v omáčce nevadí) a zahustíme jíškou nebo záklechtkou na omáčku, kterou ještě dle chuti osolíme a opepříme, je-li třeba.