• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozlítaný ptáček
Napište svůj komentář k receptu

Rozlítaný ptáček

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 71
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 100
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • 600
      g hovězí maso zadní
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks špekáček
    • 12
      ks nakládané okurky
    • 4
      ks vařená vejce
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 600
      ml hovězí vývar
  • Knedlíky
    • 3
      ks rohlík
    • 1
      ks špekáček
    • 250
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

1
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek a cibuli. Přidejte maso nakrájené na větší kostky a restujte, dokud nepustí veškerou šťávu.
2
Osolte a opepřete, vsypejte špekáčky nakrájené na malé kostičky, nakrájené okurky a vejce. Přidejte hořčici, podlijte částí vývaru a přiklopené pečte v troubě rozehřáté na 180 °C, asi 90 minut. Podle potřeby podlévejte vývarem. Osolte a opepřete.
3
Rohlíky i špekáček nakrájejte přibližně na 0,5cm kostičky. Důkladně je promíchejte s moukou, špetkou soli a se žloutky, přidejte mléko a na závěr vmíchejte sníh z bílků. Těsto zabalte do dvou plátů strečové fólie a uvařte ve vroucí vodě. Po 14 minutách otočte a vařte stejnou dobu. Knedlíky vybalte, nakrájejte a podávejte s ptáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou

Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Hovězí maso Hovězí vývar Mléko polotučné Nakládané okurky Pepř mletý Polohrubá mouka Rohlík Sádlo Špek Špekáček Sůl Vařená vejce Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
54
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
51
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
44
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
39
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Rozinkový chléb
Rozinkový chléb
Rozkvetlý chléb
Rozkvetlý chléb
Rozlétané plněné papriky
Rozlétané plněné papriky
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
  • Recepty.cz
  • Rozlítaný ptáček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact