vanilkový cukr
(případně skořicový cukr a perníkové koření)
Postup přípravy receptu
1
V míse smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Přidáme vejce a heru. Rozdrobíme mezi prsty, aby vzniklo sypké těsto (jako žmolenkové). Nasypeme na pekáč vyložený papírem na pečení. Posypeme strouhanými jablky a vanilkovým cukrem (nebo cukem skořicovým a perníkovým kořením), rozinkami a mandlovými lupínky (může jich být i méně, než je uvedené množství). Lehce vmáčkneme dlaní rozinky a mandle do jablek. Pokapeme rumem a dáme péct (na 170 °C cca 20 minut - podle tloušťky těsta). Krájíme až po vychladnutí, nejlépe druhý den.
Moc dobre. Akorat jsem na to nasypala 2 vanilkove cukry a i tak to jeste trochu chtelo. Navrch jsem jeste pred dopecenim nastrouhala cokoladu. Dost se to drobilo, ale moc mi to chutnalo. Je to pro zmenu neco jinyho a hlavne je to rychle. Pripomina mi to trochu musli.