• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
Napište svůj komentář k receptu

Rozinkáčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozinkáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g vlašské ořechy
    • 210
      g moučkový cukr
    • 110
      g rozinky mleté
    • 2
      ks žloutek velký
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme lžící mouky a pěkně prohněteme. Potom vyválíme a vykrajujeme malé tvary (čtverečky, měsíčky apod.).
2
Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C. Z plechu sundaváme na rovný tác a necháme vychladit. Uložíme do krabičky asi na týden a pak slepujeme zavařeninou, poléváme libovolnou polevou (dobrá je čokoládová nebo rumová) a sypeme sekanými ořechy nebo dáváme do středu rozinku. Toto cukroví je po upečení a vychladnutí tvrdé, ale po slepení je krásně měkké (gumové).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Gjaurovová | 2. 12. 2012 18:52

    dobrý večer paní Vlastino :-) rozinkáčky jsou vynikající,díky za báječný recept :-) nemáte nějaké další eso v rukávu? :-)

  • Alena H. | 22. 12. 2006 12:59

    Vážená paní Vencová, děkuji Vám za vynikající recept. Rozinkáčky nám moc chutnají a toto cukroví nebude v příštích letech chybět na našem vánočním stole.Přeji Vám krásné, pohodové vánoční svátky a v příštím roce pevné zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy a další vynikající recepty od Vás pro nás.

  • Andra | 20. 12. 2006 12:52

    Vynikajúce... ďakujem p. Vencovej za dobrý recept.

  • Anonym | 19. 12. 2006 23:23

    Nemají chybu, jsou takové "tahavé" měkoučké

  • Ivana | 17. 12. 2006 20:16

    Musím přiznat, že jsem byla zpočátku zklamaná. Zdály se mi tvrdé, nedobré. Po slepení marmeládou navlhly, staly se z nich dobrůtky. Chválím. Rozinky jsem nemlela, jen krájela. Asi se to nechtělo spojit právě proto.

  • Fleur | 10. 12. 2006 17:19

    Ivano, kde je chyba to tedy nevím, dělám je léta a vždy jdou spojit krásně a máslo nikdy nepřidávám. Měla jste umleté rozinky? To jste raději měla přidat jeden žloutek navíc, třeba byly malé

  • Ivana | 10. 12. 2006 16:51

    Těsto nešlo spojit, drobilo se, musela jsem přidat trochu másla. Kde je chyba?

  • Anonym | 19. 12. 2005 12:32

    Slepené kyselou rybízovou zavařeninou a pocákané čokoládou jsou fantastické

  • Martina | 18. 12. 2005 09:42

    Placičky chutnají výborně už po upečení, takže je asi nebudu ani slepovat, to už by asi bylo příliš sladké.

  • Lubor | 7. 12. 2005 23:31

    1******* to je bomba

  • Nová | 6. 12. 2005 23:34

    Paní V. V. Vaše recepty jsou prostě nepřekonatelné, tohle hodnotím velikánskou 1

  • Luba | 6. 12. 2005 23:32

    Mám jenom jedno hodnocení 1********** Je to zase úplně něco jiného než cukroví s moukou, no prostě bomba

  • Alis | 6. 12. 2005 09:53

    Výborné, chutnlo nám hned po upečení

  • Fleur | 5. 12. 2005 22:15

    Ne mouka tam nepatří, recept je zadán správně. Tento recept znám a již jsem ho několikrát dělala a je to naše nejoblíbenější cukroví. Je takové gumové, jak se tam správně píše

  • Anonym | 5. 12. 2005 15:46

    Je to správně, bez mouky? Nebyla v receptu opomenuta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Srbské rizoto
Srbské rizoto
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Houbová omáčka smetanová
Houbová omáčka smetanová

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact