• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
Napište svůj komentář k receptu

Rozinkáčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozinkáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g vlašské ořechy
    • 210
      g moučkový cukr
    • 110
      g rozinky mleté
    • 2
      ks žloutek velký
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme lžící mouky a pěkně prohněteme. Potom vyválíme a vykrajujeme malé tvary (čtverečky, měsíčky apod.).
2
Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C. Z plechu sundaváme na rovný tác a necháme vychladit. Uložíme do krabičky asi na týden a pak slepujeme zavařeninou, poléváme libovolnou polevou (dobrá je čokoládová nebo rumová) a sypeme sekanými ořechy nebo dáváme do středu rozinku. Toto cukroví je po upečení a vychladnutí tvrdé, ale po slepení je krásně měkké (gumové).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Gjaurovová | 2. 12. 2012 18:52

    dobrý večer paní Vlastino :-) rozinkáčky jsou vynikající,díky za báječný recept :-) nemáte nějaké další eso v rukávu? :-)

  • Alena H. | 22. 12. 2006 12:59

    Vážená paní Vencová, děkuji Vám za vynikající recept. Rozinkáčky nám moc chutnají a toto cukroví nebude v příštích letech chybět na našem vánočním stole.Přeji Vám krásné, pohodové vánoční svátky a v příštím roce pevné zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy a další vynikající recepty od Vás pro nás.

  • Andra | 20. 12. 2006 12:52

    Vynikajúce... ďakujem p. Vencovej za dobrý recept.

  • Anonym | 19. 12. 2006 23:23

    Nemají chybu, jsou takové "tahavé" měkoučké

  • Ivana | 17. 12. 2006 20:16

    Musím přiznat, že jsem byla zpočátku zklamaná. Zdály se mi tvrdé, nedobré. Po slepení marmeládou navlhly, staly se z nich dobrůtky. Chválím. Rozinky jsem nemlela, jen krájela. Asi se to nechtělo spojit právě proto.

  • Fleur | 10. 12. 2006 17:19

    Ivano, kde je chyba to tedy nevím, dělám je léta a vždy jdou spojit krásně a máslo nikdy nepřidávám. Měla jste umleté rozinky? To jste raději měla přidat jeden žloutek navíc, třeba byly malé

  • Ivana | 10. 12. 2006 16:51

    Těsto nešlo spojit, drobilo se, musela jsem přidat trochu másla. Kde je chyba?

  • Anonym | 19. 12. 2005 12:32

    Slepené kyselou rybízovou zavařeninou a pocákané čokoládou jsou fantastické

  • Martina | 18. 12. 2005 09:42

    Placičky chutnají výborně už po upečení, takže je asi nebudu ani slepovat, to už by asi bylo příliš sladké.

  • Lubor | 7. 12. 2005 23:31

    1******* to je bomba

  • Nová | 6. 12. 2005 23:34

    Paní V. V. Vaše recepty jsou prostě nepřekonatelné, tohle hodnotím velikánskou 1

  • Luba | 6. 12. 2005 23:32

    Mám jenom jedno hodnocení 1********** Je to zase úplně něco jiného než cukroví s moukou, no prostě bomba

  • Alis | 6. 12. 2005 09:53

    Výborné, chutnlo nám hned po upečení

  • Fleur | 5. 12. 2005 22:15

    Ne mouka tam nepatří, recept je zadán správně. Tento recept znám a již jsem ho několikrát dělala a je to naše nejoblíbenější cukroví. Je takové gumové, jak se tam správně píše

  • Anonym | 5. 12. 2005 15:46

    Je to správně, bez mouky? Nebyla v receptu opomenuta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Gnocchi

Gnocchi

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

108
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
66
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
60
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
56
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact