plechovka
cizrna
celá/rozemletá nebo 170g předem namočené a uvařené cizrny
1
špetka
drcený kmín
2
chilli papričky
1-2 rozdrcená sušená
1
stroužek
česnek
rozdrcený na pastu
1
ks
citronová šťáva
z
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř celý
čerstvě mletý
olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
2
Je to imitace hummusu, když nemáte tahini. Mě to připadá chutnější, než pravý hummus. Podáváme s řeckým salátem, pečivem, nebo zeleninou nakrájenou na tyčinky, nebo listy salátu, kebaby z kuřete, či masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jaroslava Oumarová
|5. 2. 2007 14:43
Dělala jsem Hummus poprvé, podávala s chlebovými plackami a chutnalo nám. Jen jsem toho udělala hodně, tak postupně dojídám:-))
Eliška H.
|12. 9. 2006 12:11
Dobrá varianta hummusu pro studenou večeři se salátem a ropečenými celozrnnými houskami.
Gabriela B
|28. 3. 2006 15:38
Výborné! Já mám Hummus velmi ráda, ale většinou se snažím dělat některou z variant, protože moc nemusím tahine. Tak mám další do sbírky. Děkuji za dobrý recept.