Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale nesmí plavat). Necháme do druhého dne uležet, pivo se částečně do roštěnek vsákne. Potom obalujeme běžným způsobem jako řízky a smažíme.
2
Obměna: z roštěnek naložených v pivu můžeme připravovat jakoukoliv minutku nejen řízky. Takto naložené maso je vláčnější.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva
|6. 2. 2006 21:06
Tak musím popravdě říci, že jsem od toho čekala více. Žádný zázrak jsem v tom neviděla a buď jsem měla maso "z vola", ale křehké rozhodně nebylo. :o(
Anonym
|2. 2. 2006 19:02
Vyzkoušela jsem a bylo moc dobré, je to vítaná změna
Anonym
|2. 2. 2006 15:41
to pivo doporucuji cerne...
Ludmila
|2. 2. 2006 13:42
Přátelé,vždy bych dala přednost roštěnkám, připraveným jako roštěnky - nikoli jako řízky.
Hana Janů
|1. 2. 2006 20:18
Překvapilo mě, že roštěnky nejsou vůbec tvrdé, jsou křehoučké. Nejprve jsem k nim neměla vůbec důvěru, ale teď jsem ráda, že jsem je vyzkoušela a budu je dělat i nadále, všem doporučuji není se čeho obávat
Alina
|26. 10. 2005 18:11
Tak jsem je také vyzkoušela s obavou, že budou tvrdé a že se pokroutí. Kdepak, zkřehly a byly vláčné, je to sice trochu dražší žrádýlko ty roštěnky, ale stojí to za to.
Lubor
|25. 10. 2005 19:18
To bych neřekl, že je to tak dobré. Vůbec nebyly tvrdé, byly pikantní. Děkuji za recept, p. vencová zase boduje. Dávám 1
Petra
|25. 10. 2005 15:11
Moc dobré. Křehké a pikantní.o)
Pilence
|14. 3. 2005 09:06
Diky za tip. Rostenky skutecne pekne zkrehly a byly mnamozni. Ze zbytku nalevu jsem udelala pivni testicko a obalila v nem platky cibule. Pile