Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned krátce zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
2
Semínka si nasucho na pánvi opražíme a přesypeme do misky . Maso naklepeme, osolíme, opepříme, z boku nařízneme, aby se nezkroutilo při smažení. Ve větší pánvi si rozpálíme olej a maso v něm zprudka osmažíme z obou stran (3-4 minuty každou stranu). Hotové roštěnky přendáme na teplý talíř.
3
Do výpeku v pánvi přidáme cibuli, kterou osmahneme do světle žluta. Pak přihodíme česnek, ještě chvilku osmažíme. Kapustičky dáme prohřát k cibuli a česneku, dosolíme nebo můžeme zakápnout sojovou omáčkou). Roštěnky podáváme s kapustičkami, cibulí a česnekem. Posypeme sezamem (nemusíme).
4
Pokud budeme dělat roštěnky pomalu,maso ztuhne a doba přípravy se nám prodlouží nejméně o 30 minut,jelikož ho budeme muset podusit doměkka.