Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a pepřem a obalíme v hladké mouce. Trochu je opečeme na cibulce, rozdrtíme na ně Masox a přelejeme horkou vodou. Dusíme. V papiňáku to trvá 20 minut, pod pokličkou do změknutí. Štáva, která se vytvoří je velmi chutná a je zahuštěná moukou z masa.
2
U nás v rodině tento pokrm nesolíme, protože Masox je sám o sobě slaný.
3
Příloha: těstoviny, rýže, brambor, knedlík nebo jen pečivo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hela -
|9. 10. 2007 10:09
Stejný recept jsem sem nedávno dávala jako Hovězí na zázvoru ale jen osolené bez Masoxu (proč chemii, že). Nejlepší je k tomu bramborový knedlík a špenát. Jídlo je to opravdu fantastické.