Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme do zlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že již v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa a zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půllitrem vody a dusíme zvolna do měkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
2
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Takto jde upravit každé maso a je to vždycky výborný. Roštěnky jsou ale nejlepší, bezvadný :-* recepis.
Nikola
|25. 3. 2012 16:54
Jednoduché, s pytlíkovou rýží jsme měli oběd na jedničku.
routteer
|15. 3. 2012 19:36
Ahoj.. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.
Podzimková Anna
|13. 1. 2012 12:37
Manželovo oblíbené jídlo,které mi nedá moc práce.
Kateřina
|23. 11. 2011 13:11
Během vaření jsem přidala hrst sušených hříbků a vznikla mi nejlepší houbová omáčka co sem uvařila. ;-) <:-)
sally
|8. 11. 2011 11:46
bohužel roštěnku neměli tak jsem koupila kližku tak doufám že se mi to povede ,jsem začatečnice a chtěla jsem zkusit hovězí se štávou tak mi držte palce :-!
Nic moc pracné,zato výsledek jedna báseň.Určitě by to šlo nejenom z roštěněk.A příště přidám ještě houby.Ozvu se jak další obměna chutnala.Mňam,mňam.
Jana St.
|15. 2. 2009 13:41
Tak vše snězeno. Bylo to výborné, nezbyla ani troška. Ta slanina tomu dá šmrnce, ale musí to být opravdu dobrá uzená slanina.Příště to zkusím i z vepřových kotlet nebo krkovičky.
Jana St.
|14. 2. 2009 22:58
Právě to připravuji na zítra - předvařuji. Vůně je opravdu skvělá a chuť ještě nehotové omáčky taktéž. Nevím, ale nějakou přísadou by to nebylo to pravé. Už by to třeba mělo chuť houbovou či okurkovou. Já dala slaninu, která se jmenuje don pepé a ta je skvěle vyuzená a má vynikající chuť.
recepty 73
|12. 2. 2009 22:03
Děkuji za pochvalu.Uzený špek dá omáčce ten pravý šmrnc.Zkuste přidat houby,nebo kyselou okurku,to také není marné.Jiří
nezlakova nezlakova
|10. 2. 2009 14:30
To byla dobrota!A ta vůně!Měli jsme je s rýží.Určitě brzy zopakuji.Velká pochvala.