• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Roštěnky na špeku
Napište svůj komentář k receptu

Roštěnky na špeku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 75
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 3
      ks cibule
    • 150
      g uzený špek
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka na zahuštění
    • voda (nebo vývar) na zalití

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme do zlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že již v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa a zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půllitrem vody a dusíme zvolna do měkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
2
Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu

Česneková Niva v rakouském špeku nebo…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Stará | 19. 3. 2017 09:48

    Výborné byly, děkuji.

  • Jan Chabada | 6. 1. 2017 22:08

    Snadné, nicméně povznášející.

  • Lenka | 12. 10. 2016 20:17

    Vyborne :)

  • Hanka | 15. 5. 2016 08:15

    Byly vynikající a ráda je zase někdy udělám. <:-)

  • Irena Láchová | 29. 10. 2015 08:44

    Vynikající a jednoduše popsané, takže i pro každého začátečníka, který chce zkusit něco z hovězího masa jako já.

  • Jana Polesná | 27. 2. 2015 14:28

    Na hovězí maso nedám dopustit a roštěnky se špekem byla opravdová lahůdka.Masíčko se rozpadalo a chuť omáčky byla neopakovatelná.Děkuji

  • Maruška | 13. 7. 2014 14:49

    Luxusní!!!!!!!

  • Januse | 10. 7. 2013 18:53

    vyzkoušeno, je to výborné nic se nepřipálilo a chutnalo celé rodině :-)

  • Iva | 21. 3. 2013 22:36

    Dělala jsem už vícekrát,a je to super,dostala jsem i pochvalu na oslavě,od rodiny.A přitom tak obyčejné jídlo.

  • Zuzka | 9. 3. 2013 13:38

    Byl to výborný oběd a nic jsem nespálila :-)) . Zlatá barva vypadá žlutě, tak proč by se taky mělo něco pálit ty chytrolíne ;-) .

  • Motyková | 6. 3. 2013 19:47

    Nenáročná mňamka, jen se na ní déle čeká, než se maso udělá a to záleží spíš na mase :)

  • Milan | 10. 2. 2013 14:30

    Cibulka do zlatova je blbost, protoze se spali a cely zaklad pak muzete vyhodit. Jinak nezdrave jidlo co plave v tuku...

  • Věra Slámová | 14. 8. 2012 17:26

    Zkuste před dušením podlít dvěma deci piva, je to skvělé :-*

  • Corona | 11. 7. 2012 19:16

    vynikající

  • Nabella VF | 11. 7. 2012 14:21

    Takto jde upravit každé maso a je to vždycky výborný. Roštěnky jsou ale nejlepší, bezvadný :-* recepis.

  • Nikola | 25. 3. 2012 16:54

    Jednoduché, s pytlíkovou rýží jsme měli oběd na jedničku.

  • routteer | 15. 3. 2012 19:36

    Ahoj.. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • Podzimková Anna | 13. 1. 2012 12:37

    Manželovo oblíbené jídlo,které mi nedá moc práce.

  • Kateřina | 23. 11. 2011 13:11

    Během vaření jsem přidala hrst sušených hříbků a vznikla mi nejlepší houbová omáčka co sem uvařila. ;-) <:-)

  • sally | 8. 11. 2011 11:46

    bohužel roštěnku neměli tak jsem koupila kližku tak doufám že se mi to povede ,jsem začatečnice a chtěla jsem zkusit hovězí se štávou tak mi držte palce :-!

  • milacik100
    milacik100 | 31. 10. 2011 07:50

    Dávám za jedna, na hovězím mase jsem přímo závislá a tohle bylo moc dobrý

  • Silva Němcová | 30. 10. 2011 11:52

    Děkuji za svělý recept, čekám jen na dovaření rýže a jdeme na to :-P , voní to parádně a v hrnci už měli lžíci všici krom naší kočky :-D .

  • Martínekšel | 27. 10. 2011 14:22

    Roštěnky děláme vcelku a rozhodně na kmínu, tahle verze teda nenadchla :-(

  • Simča | 12. 10. 2011 14:02

    taky děkuju za nápad, jsem začínající kuchařka :-) tak snad to nepokazím a přítelovi to bude chutnat O:-)

  • Doležálková | 14. 9. 2011 13:15

    V jednoduchosti je síla a platí to v tomto receptu. Je na 1* !

  • Ela Klímová | 31. 8. 2011 13:07

    Naše oblíbené jídlo. Když není roštěná, dám kližku a je to taky mňamka. Celé to stojí vlastně na tom vynikajícím základu z cibule a špeku.

  • Martina | 14. 8. 2011 16:55

    Manžel už stačil sníst s chlebem i ten zbytek, který měl mít na zítra ;-) :-D . Je to opravdu snadný a vynikající pokrm,děkuji.

  • Jana Sýkorová | 29. 7. 2011 14:28

    Děkuji za výborný recept, manžel mě chválí do teď!Snad mu to dlouho vydrží ;-) :-) .

  • ruza | 23. 6. 2011 10:12

    nejlepsi a nejjednodussi ! <:-)

  • Radka | 11. 5. 2011 11:49

    Perfektní!!! Dělala jsem v papináku, 30 minut bylo akorát.

  • Klárka | 28. 4. 2011 07:18

    Snadné a moc dobré, uzený špek krásně omáčku ovoněl :-) .

  • recepty73
    recepty73 | 20. 2. 2011 15:57

    ...a jak dlouho jsme je už neměly :-( ,dík za připomenutí.Kovářovic kobyla... ;-) :-D .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 20. 2. 2011 14:45

    Moc dobré ;-)

  • Marie Šindelová | 26. 2. 2009 11:10

    Nic moc pracné,zato výsledek jedna báseň.Určitě by to šlo nejenom z roštěněk.A příště přidám ještě houby.Ozvu se jak další obměna chutnala.Mňam,mňam.

  • Jana St. | 15. 2. 2009 13:41

    Tak vše snězeno. Bylo to výborné, nezbyla ani troška. Ta slanina tomu dá šmrnce, ale musí to být opravdu dobrá uzená slanina.Příště to zkusím i z vepřových kotlet nebo krkovičky.

  • Jana St. | 14. 2. 2009 22:58

    Právě to připravuji na zítra - předvařuji. Vůně je opravdu skvělá a chuť ještě nehotové omáčky taktéž. Nevím, ale nějakou přísadou by to nebylo to pravé. Už by to třeba mělo chuť houbovou či okurkovou. Já dala slaninu, která se jmenuje don pepé a ta je skvěle vyuzená a má vynikající chuť.

  • recepty 73 | 12. 2. 2009 22:03

    Děkuji za pochvalu.Uzený špek dá omáčce ten pravý šmrnc.Zkuste přidat houby,nebo kyselou okurku,to také není marné.Jiří

  • nezlakova nezlakova | 10. 2. 2009 14:30

    To byla dobrota!A ta vůně!Měli jsme je s rýží.Určitě brzy zopakuji.Velká pochvala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Vaření Vánoce Velikonoce Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí roštěná Pepř mletý Sůl Uzený špek Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

98
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
83
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
61
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
60
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
42
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Roštěnky Esterházy
Roštěnky Esterházy
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na kmínu
Roštěnky pod sněhem
Roštěnky pod sněhem
Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku
Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…
Roštěnky se smetanovou omáčkou
Roštěnky se smetanovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Roštěnky na špeku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact