• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
Napište svůj komentář k receptu

Roštěnky Esterházy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěnky Esterházy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • polohrubá mouka hrstka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      sklenice tokajské víno
    • 100
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

Primátorské roštěnky

Primátorské roštěnky

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 3. 6. 2012 17:50

    Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • Vlasta Novák | 10. 2. 2012 16:36

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:31

    ...a fotka u receptu chybí...

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:30

    ...hrnek mouky to asi nebude?!...

  • László | 31. 1. 2012 22:18

    Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

  • Bohumil Bidlo | 18. 12. 2006 14:05

    Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

  • Milan Daniel | 22. 4. 2006 12:20

    Absolutně vynikající, pálivou papriku podle Petra Brauna jsem v dubnu nesehnal, ale i s obyčejnou masitou to bylo skvělé. Šlehačku doporučuji!! Lahůdka, že se mi nechtělo vstávat od stolu. Talíř jsem proti všem dobrým mravům vylízal.

  • Petr Braun | 4. 10. 2005 18:08

    Do výpeku po mase jsem přidal vynikající pálivý lusk slovenské papriky(jejich bohužel na trhu málo). Smetanu jsem nahradil 33%šlehačkou. Ano, doporučuji. Příjemně kořeněná chuť sosu zjemněná citronem a smetanou krásně doplňuje typickou chuť roštěné. Jde o pikantní pokrm. Dosud jsem ho v zemi původu neochutnal, takže hodnotím pokrm pouze podle uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Pálivá paprika Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Roštěná Sádlo Sůl Tokajské víno Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Butter chicken masala
Butter chicken masala
13
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
13
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact