• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
Napište svůj komentář k receptu

Roštěnky Esterházy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěnky Esterházy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • polohrubá mouka hrstka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      sklenice tokajské víno
    • 100
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

Primátorské roštěnky

Primátorské roštěnky

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 3. 6. 2012 17:50

    Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • Vlasta Novák | 10. 2. 2012 16:36

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:31

    ...a fotka u receptu chybí...

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:30

    ...hrnek mouky to asi nebude?!...

  • László | 31. 1. 2012 22:18

    Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

  • Bohumil Bidlo | 18. 12. 2006 14:05

    Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

  • Milan Daniel | 22. 4. 2006 12:20

    Absolutně vynikající, pálivou papriku podle Petra Brauna jsem v dubnu nesehnal, ale i s obyčejnou masitou to bylo skvělé. Šlehačku doporučuji!! Lahůdka, že se mi nechtělo vstávat od stolu. Talíř jsem proti všem dobrým mravům vylízal.

  • Petr Braun | 4. 10. 2005 18:08

    Do výpeku po mase jsem přidal vynikající pálivý lusk slovenské papriky(jejich bohužel na trhu málo). Smetanu jsem nahradil 33%šlehačkou. Ano, doporučuji. Příjemně kořeněná chuť sosu zjemněná citronem a smetanou krásně doplňuje typickou chuť roštěné. Jde o pikantní pokrm. Dosud jsem ho v zemi původu neochutnal, takže hodnotím pokrm pouze podle uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Pálivá paprika Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Roštěná Sádlo Sůl Tokajské víno Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
18
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact