• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
Napište svůj komentář k receptu

Roštěnky Esterházy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěnky Esterházy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • polohrubá mouka hrstka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      sklenice tokajské víno
    • 100
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

Primátorské roštěnky

Primátorské roštěnky

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 3. 6. 2012 17:50

    Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • Vlasta Novák | 10. 2. 2012 16:36

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:31

    ...a fotka u receptu chybí...

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:30

    ...hrnek mouky to asi nebude?!...

  • László | 31. 1. 2012 22:18

    Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

  • Bohumil Bidlo | 18. 12. 2006 14:05

    Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

  • Milan Daniel | 22. 4. 2006 12:20

    Absolutně vynikající, pálivou papriku podle Petra Brauna jsem v dubnu nesehnal, ale i s obyčejnou masitou to bylo skvělé. Šlehačku doporučuji!! Lahůdka, že se mi nechtělo vstávat od stolu. Talíř jsem proti všem dobrým mravům vylízal.

  • Petr Braun | 4. 10. 2005 18:08

    Do výpeku po mase jsem přidal vynikající pálivý lusk slovenské papriky(jejich bohužel na trhu málo). Smetanu jsem nahradil 33%šlehačkou. Ano, doporučuji. Příjemně kořeněná chuť sosu zjemněná citronem a smetanou krásně doplňuje typickou chuť roštěné. Jde o pikantní pokrm. Dosud jsem ho v zemi původu neochutnal, takže hodnotím pokrm pouze podle uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Pálivá paprika Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Roštěná Sádlo Sůl Tokajské víno Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Luxus řez

Luxus řez

Americký hamburger

Americký hamburger

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Tzaziky

Tzaziky

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
52
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
44
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
42
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
41
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact