Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Takto připravené roštenky z vrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou soli. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a do tohoto základu vložíme roštěnky. Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme do do měkka. Před dušením přidáme do štávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla Poláková
|18. 1. 2008 17:25
Výborné. Roštěnky jsem naplnila místo uzeným masem anglickou slaninou, žampiony a česnekem nakrájenými na proužky, zbytek slaniny, česneku a žampiónů jsem dala po podlití také do kastólu a vynikající roštěná byla na světě. Je to perfektní obměna klasické roštenky.
Radim Zbořil
|23. 9. 2007 02:55
Vynikající. Co dodat, vyzkoušejte i s paprikovou klobásou místo uzeného.