Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky se slaninou (plátkovou) nakrájenou také na kostičky.
2
Když cibule zesklovatí vložíme maso a po olbou stranách osmahneme. Zalijeme vodou (asi 1 - 1,5 litru), přidáme masox, ještě mletý kmín a necháme pod pokličkou dusit do měkka (cca 1 a 1/2 hodiny podle kvality masa). Když je maso hotové a měkké "jako perník" přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a necháme krátce povařit. Já osobně preferuji víc zakysanky, ale každý může podle vlastní chuti. Když se omáčka se smetanou spojí (cca 10-15 minut), zahustíme moukou a necháme dojít. Nejlepší příloha jsou podle mě brambory na loupačku. Dobrou chuť!!!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míša
|13. 3. 2017 16:54
Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...
misa
|13. 3. 2017 16:54
Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...
Michaela
|7. 11. 2015 10:58
Vyzkousela jsem, bylo to vyborne.
Diky
Jirka
|4. 10. 2014 09:43
Zase masox s umelim dochucovadlem, to bych blil, jak si vubec muzete dovolit napsat ze to je podle babicky