• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Napište svůj komentář k receptu

Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova

autor: Kočičáček
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek hovězí roštěná
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      kelímek zakysaná smetana větší
    • 2
      kostka masox
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky se slaninou (plátkovou) nakrájenou také na kostičky.
2
Když cibule zesklovatí vložíme maso a po olbou stranách osmahneme. Zalijeme vodou (asi 1 - 1,5 litru), přidáme masox, ještě mletý kmín a necháme pod pokličkou dusit do měkka (cca 1 a 1/2 hodiny podle kvality masa). Když je maso hotové a měkké "jako perník" přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a necháme krátce povařit. Já osobně preferuji víc zakysanky, ale každý může podle vlastní chuti. Když se omáčka se smetanou spojí (cca 10-15 minut), zahustíme moukou a necháme dojít. Nejlepší příloha jsou podle mě brambory na loupačku. Dobrou chuť!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 13. 3. 2017 16:54

    Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...

  • misa | 13. 3. 2017 16:54

    Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...

  • Michaela | 7. 11. 2015 10:58

    Vyzkousela jsem, bylo to vyborne. Diky

  • Jirka | 4. 10. 2014 09:43

    Zase masox s umelim dochucovadlem, to bych blil, jak si vubec muzete dovolit napsat ze to je podle babicky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hovězí roštěná Masox Mletá sladká paprika Mletý kmín Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
21
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
19
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact