• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečený křehký rostbíf se hodí na nedělní oběd i sváteční večeři. Jeho přípravu nesmíte uspěchat, ale stojí to za to. Servírovaný se salátem z rajčat, mozzarelly a bazalky, doplněný osvěžujícím dresinkem a čerstvou bagetou chutná skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vysoký roštěnec
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce tymián sušený
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
  • salát a omáčka:
    • 500
      g rajčata
    • 150
      g mozzarella
    • 3
      snítka bazalka
    • 1
      lžíce vinný ocet + 1 na omáčku
    • 2
      lžíce olivový olej + 1 na omáčku
    • 200
      g smetanový jogurt
    • 2
      snítka petrželka hladkolistá
    • 2
      snítka oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé ho v ní obalte.
2
Troubu rozehřejte na 140 °C. Na sporáku rozpalte pánev, zprudka na ní opečte maso ze všech stran, poté ho přendejte do pekáče a vložte do trouby. Pečte přibližně 40 minut. Maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte na prkénku ještě 10 minut odpočinout.
3
Rajčata nakrájejte na plátky a promíchejte s natrhanou mozzarellou, bazalkou, solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. V misce smíchejte jogurt se zbylým prolisovaným česnekem, olejem, nasekanou snítkou bazalky, petrželkou a oreganem, podle chuti osolte a opepřete. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem, salátem a omáčkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Roasbeef

Roasbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Mozzarella Olivový olej Oregáno Pepř drcený Pepř mletý Petrželka Rajčata Slunečnicový olej Smetanový jogurt Sůl Tymián Vinný ocet Vysoký roštěnec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

91
Máslové řízky
Máslové řízky
85
Dýňová tortila
Dýňová tortila
79
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
27
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou
Rolovaný bůček s pestem, salátem a…
Rooibosové risotto s lososem
Rooibosové risotto s lososem
Rossejat
Rossejat
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact