• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf od kamarádky z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf od kamarádky z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička bylinková marináda
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 1
      červené víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý celý
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru oleje a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut zprudka zapéct a pak pečeme na 200-220 °C 1 a půl hodiny a hodně podléváme.
2
V polovině pečení přidáme zeleninu nakrájenoou na kolečka, brambory necháme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky.
3
Na talíř dáme plátek masa a obložíme upečenou zeleninou. Je to opravdu výnikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 19:19

    Tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Lada Kovářová | 6. 10. 2008 18:47

    Pan Oldřichu, jen upozornění předem, že vaše dva poslední příspěvky budou smazány (jakmile se dotanu ke svému PC). V prvním z nich píšete pro iva stockingerova, jejíž komentář nebo receptu zde nevidím, tudíž nechápu souvislost s receptem a druhý příspěvek je samostatnýrecept, který zde nemá co dělat. Děkuji za pochopení

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 18:23

    Oldřichu, proč tento recept nenapíšete jako samostatný? V komentářích zapadne. Nebo nemáte odvahu jít s kůží na trh a riskovat pětku od nějakého kritika?

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:56

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) doba přípravy je cca 14-17 hodinIngredience:nejméně 1.5 kg roštěnky 1 litr vody1 dl solipolévková lžíce cukrucelý pepřbobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější.Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:50

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) ...doba přípravy je cca 14-17 hodin...Ingredience:nejméně 1.5 kg roštěnky... 1 litr vody...1 dl soli...polévková lžíce cukru...celý pepř...bobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější....Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • D K | 26. 1. 2006 18:52

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • D K | 26. 1. 2006 17:51

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • Hanka | 26. 1. 2006 16:04

    prosím, ten rostbíf kdybych chtěla aby byl uvnitř narůžovělý peču v plynové troubě asi jakou dobu? A dá se tento rostbíf i studený, jak někde doporučují? Děkuji za odpověď, už se těším jak jej budu dělat :o)

  • D K | 20. 1. 2006 19:14

    Ano, marináda se pak už nepoužívá. Do marinády se to nakládá, aby maso změklo a nasáklo ingrediencemi. Stačí to při pečení podlévat jen vodou, já to taky většinou podlévám jen vodou. A použít marinádu na podlití jsem nezkoušela, tak nevím, možná ale kdyby se přecedila tak by to šlo. tak ať se podaří - dobrou chuť.

  • Marie | 20. 1. 2006 13:30

    Rizumím temu dobře - marináda se vyhodí a pakse dá do pekáče olej, zatáhne se a pak sepodlíva novým červeným vínem? Neni tý marinádyškoda?Promiň, jen chci to udělat co nejlepší, proto se ptám, chci to udělat v nedeli.Děkuji.

  • DK | 19. 1. 2006 10:39

    Vhodný je nízký roštěnec. Maso se před pečením vyndá z marinády. Na začátku podleji vínem a pak už jen vodou. Mám elektrickou troubu ve které se tekutina při pečení moc neodpařuje,tak na počátku podleju tak aby maso bylo do půlky ponořeno a pak jen přelévám štávou z pekáče.Pekla jsem to i v plynové troubě ,tam se ale tekutina rychleji odpařuje.Tak záleží jakou máte troubu , hlavně aby maso bylo stále do poloviny ponořeno.

  • Anonym | 18. 1. 2006 21:55

    jaké hovězí je na tohle nejlepší? A potom , peče se to i s tím bobkovým listem a celými pepř a novým kořeními? děkuji

  • Anonym | 18. 1. 2006 20:15

    prosím , podlévat hodně a to vodou nebo vínem?

  • D K | 18. 1. 2006 16:19

    prudce zapect znamená , že troubu rozpálíte na nejvyšší stupen a maso neobracíte, maso se zatáhne.pak snížíte teplotu a dopékáte.doba pečení je individuální,někdo má rád víc propečený, někdo zase krvavější. taky záleží na typu trouby,chce to vyzkoušet a zvolit si délku pečení tak, jak chcete mít maso propečené.

  • Anonym | 18. 1. 2006 14:01

    ČO to znamená prudko zapiecť, na najvyššom stupni a obracať mäso, aby sa opieklo z každej astrany alebio len navrchu opiecť na potom znížiť teplotu? A ak je to rostbift 1 a 1/2 hodinypiecť nie je to veľa?Ďakujem

  • DK | 18. 1. 2006 12:21

    ja používám sypkou směs od Vitany

  • Anonym | 17. 1. 2006 21:16

    prosím , bylinkovou marinádu koupenou?Jestli ano, jakou? recept vypadá moc dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Brokolice Bylinková marináda Červené víno Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř mletý Provensálské bylinky Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

119
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
44
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact