• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf od kamarádky z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf od kamarádky z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička bylinková marináda
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 1
      červené víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý celý
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru oleje a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut zprudka zapéct a pak pečeme na 200-220 °C 1 a půl hodiny a hodně podléváme.
2
V polovině pečení přidáme zeleninu nakrájenoou na kolečka, brambory necháme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky.
3
Na talíř dáme plátek masa a obložíme upečenou zeleninou. Je to opravdu výnikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 19:19

    Tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Lada Kovářová | 6. 10. 2008 18:47

    Pan Oldřichu, jen upozornění předem, že vaše dva poslední příspěvky budou smazány (jakmile se dotanu ke svému PC). V prvním z nich píšete pro iva stockingerova, jejíž komentář nebo receptu zde nevidím, tudíž nechápu souvislost s receptem a druhý příspěvek je samostatnýrecept, který zde nemá co dělat. Děkuji za pochopení

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 18:23

    Oldřichu, proč tento recept nenapíšete jako samostatný? V komentářích zapadne. Nebo nemáte odvahu jít s kůží na trh a riskovat pětku od nějakého kritika?

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:56

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) doba přípravy je cca 14-17 hodinIngredience:nejméně 1.5 kg roštěnky 1 litr vody1 dl solipolévková lžíce cukrucelý pepřbobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější.Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:50

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) ...doba přípravy je cca 14-17 hodin...Ingredience:nejméně 1.5 kg roštěnky... 1 litr vody...1 dl soli...polévková lžíce cukru...celý pepř...bobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější....Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • D K | 26. 1. 2006 18:52

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • D K | 26. 1. 2006 17:51

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • Hanka | 26. 1. 2006 16:04

    prosím, ten rostbíf kdybych chtěla aby byl uvnitř narůžovělý peču v plynové troubě asi jakou dobu? A dá se tento rostbíf i studený, jak někde doporučují? Děkuji za odpověď, už se těším jak jej budu dělat :o)

  • D K | 20. 1. 2006 19:14

    Ano, marináda se pak už nepoužívá. Do marinády se to nakládá, aby maso změklo a nasáklo ingrediencemi. Stačí to při pečení podlévat jen vodou, já to taky většinou podlévám jen vodou. A použít marinádu na podlití jsem nezkoušela, tak nevím, možná ale kdyby se přecedila tak by to šlo. tak ať se podaří - dobrou chuť.

  • Marie | 20. 1. 2006 13:30

    Rizumím temu dobře - marináda se vyhodí a pakse dá do pekáče olej, zatáhne se a pak sepodlíva novým červeným vínem? Neni tý marinádyškoda?Promiň, jen chci to udělat co nejlepší, proto se ptám, chci to udělat v nedeli.Děkuji.

  • DK | 19. 1. 2006 10:39

    Vhodný je nízký roštěnec. Maso se před pečením vyndá z marinády. Na začátku podleji vínem a pak už jen vodou. Mám elektrickou troubu ve které se tekutina při pečení moc neodpařuje,tak na počátku podleju tak aby maso bylo do půlky ponořeno a pak jen přelévám štávou z pekáče.Pekla jsem to i v plynové troubě ,tam se ale tekutina rychleji odpařuje.Tak záleží jakou máte troubu , hlavně aby maso bylo stále do poloviny ponořeno.

  • Anonym | 18. 1. 2006 21:55

    jaké hovězí je na tohle nejlepší? A potom , peče se to i s tím bobkovým listem a celými pepř a novým kořeními? děkuji

  • Anonym | 18. 1. 2006 20:15

    prosím , podlévat hodně a to vodou nebo vínem?

  • D K | 18. 1. 2006 16:19

    prudce zapect znamená , že troubu rozpálíte na nejvyšší stupen a maso neobracíte, maso se zatáhne.pak snížíte teplotu a dopékáte.doba pečení je individuální,někdo má rád víc propečený, někdo zase krvavější. taky záleží na typu trouby,chce to vyzkoušet a zvolit si délku pečení tak, jak chcete mít maso propečené.

  • Anonym | 18. 1. 2006 14:01

    ČO to znamená prudko zapiecť, na najvyššom stupni a obracať mäso, aby sa opieklo z každej astrany alebio len navrchu opiecť na potom znížiť teplotu? A ak je to rostbift 1 a 1/2 hodinypiecť nie je to veľa?Ďakujem

  • DK | 18. 1. 2006 12:21

    ja používám sypkou směs od Vitany

  • Anonym | 17. 1. 2006 21:16

    prosím , bylinkovou marinádu koupenou?Jestli ano, jakou? recept vypadá moc dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Brokolice Bylinková marináda Červené víno Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř mletý Provensálské bylinky Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

108
Biftek z kapra
Biftek z kapra
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný…
35
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
32
Jablíčka v pivním županu
Jablíčka v pivním županu

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact