Vývar přiveďte k varu a přidejte rooibos. Vařte asi 10 minut, pak sceďte a udržujte jej horký. Cibukli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji, přisypejte rýži a nechte ji zesklovatět. Podlijte vínem a průběžně míchejte, dokud se neodvaří. Po naběračkách přidávejte horký vývar (až se jedna vsákne, přidejte další). Asi po 20 minutách je rýže al dente. Osolte a opepřete. Mezitím připravte špenát a lososa. Troubu zapněte na 180 °C. Lososa osolte, opepřete a rozložte v zapékací misce. Zakápněte olivovým olejem a pečte 15 minut. Špenát rozmrazte. Na olivovém oleji zpěňte na tenké plátky nakrájený česnek, přidejte špenát a nechte odvařit přebytečnou vodu. Dochuťte solí a pepřem, podlijte smetanou a míchejte do zhoustnutí. Risotto podávejte se špenátem a rybou.