Božský šťavnatá a voňavá roláda z vepřové krkovice naplněná aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku, je nejlepší s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo máslovou kaší.
Váleček masa rozřízněte příčně napůl, ale ne až do konce, a plát rozevřete jako knihu. Paličkou maso naklepejte, řádně osolte a opepřete. Jednu stranu namažte připravenou směsí bylinek a hořčice. Maso zarolujte namazanou stranou dovnitř. Váleček převažte potravinovým provázkem, vložte do pekáče a nechte alespoň 1 hodinu nebo přes noc v chladu odpočinout. Maso před přípravou vyndejte z ledničky a nechte hodinu zahřát na pokojovou teplotu.
3
Mezitím předehřejte troubu na 200 °C a maso v ní zprudka opečte, asi 30 minut. Teplotu snižte na 160 °C a pečte další 2 hodiny. Hotovou roládu překryjte na prkénku alobalem a nechte ji před krájením a podáváním asi 30 minut odpočinout.