g
mangold
listů vodnice, pak choi, čerstvého špenátu...)
300
g
ricotta
70
g
strouhanka
čerstvá
3
snítka
snítka kopru
1
svazek
pažitka
3
snítka
petrželka
3
ks
listové těsto
1
ks
vejce
1
lžíce
mák
nemletý
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a 3 minuty restujte. Mangold nebo jiné zelené listí pokrájejte na proužky a spolu s ricottou, strouhankou a nasekanými bylinkami dejte do velké mísy. Osolte a opepřete. Důkladně vmíchejte orestovanou cibuli s česnekem.
Obdélníkové pláty listového těsta podélně rozpulte. Na těsto rozdělte náplň, jako byste připravovali závin, okraje ponechte prázdné, a jako závin také rolky zabalte.
3
Rolky přeneste na plech a každou rozkrojte asi na 3 části dlouhé 6–8 cm. Každý kousek potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte v troubě 20 minut dozlatova.