vepřové maso
nebo drůbeží,hovězí-plátky nebo větší plát
vinná klobása
-vymačkaná ze střívka,dle potřeby
vařená vejce
paprika
-barevná,nebo jiná zelenina dle chuti
sůl
pepř mletý
hladká mouka
-na obalení
olej
-na osmažení
Postup přípravy receptu
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa.
2
Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme vinnou klobásou vymačkanou ze střívka. Na klobásu položíme vařená vejce (celé nebo půlky,dle velikosti plátku), plátky papriky nebo jinou barevnou zeleninu (mrkev,...), plátek zavineme a pevně omotáme provázkem nebo zpevníme kuchařskou jehlou, svorkou.
3
Roládky(závitky) obalíme v mouce a necháme na rozpáleném oleji osmažit ze všech stran dozlatova. Výpek pak podlijeme troškou vody, dusíme doměkka a do vyvaření vody na potřebnou hustotu sosu. Občas během dušení podlijeme a otočíme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou (provázek sundáme), kterou přelijeme sosem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Bočková
|9. 6. 2011 07:12
Vejce jsem nedala a zeleninu rovnou smíchala s vymačkanou klobásou, roládky byly výborné. Neodhadla jsem množství, tak zbylo ještě na na dnešní oběd, paráááda! :-D
Pepe
|16. 2. 2011 20:12
Vinnou klobásu můžu na všechny způsoby :-D ,tohle musí být boží :-P