Větší plátky hovězího nebo vepřového masa si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje si osmažíme cibuli pokrájenou na plátky, kterou pak zasypeme strouhankou a také orestujeme, směs jemně osolíme. Cibulovou směs rozložíme na plátky masa, zakryjeme slaninou, pevně smotáme a zajistíme provázkem. Roládky pak obalíme v mouce a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme dozlatova.
Ve výpeku orestujeme špek, jemně pokrájenou cibuli a nakonec i posekaný česnek. Přidáme pokrájené čerstvé houby(nebo předem namočené sušené, množství dle naší chuti), chvíli podusíme na osmažené cibuli, zalijeme vývarem, vložíme orestované roládky a dusíme doměkka. Hovězí asi 60 minut, vepřové 45. Když jsou roládky měkké, vyjmeme je, sundáme provázky a necháme maso ,,odpočinout,, před krájením. Mezitím si omáčku zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme, případně dochutíme. Roládky pokrájíme na plátky, které podáváme s houbovou omáčkou.
Velká dobrota ! Neměla jsem velké plátky , udělala jsem menší závitky , jako ptáčky . Děti mi o hovězí moc nestojí a jedly bez řečí . Doporučuji .
Živnůstková
|13. 6. 2011 19:34
Uvařeno, snědeno, pochváleno. Maso i omáčka výborné, děkuji.
Maruška
|29. 4. 2011 14:14
Výborná chuť jak závitků tak i omáčky, ikdyž jsem do ní houby vůbec nedávala, protože je manžel ani dcera nemají rádi. S nimi by to bylo ještě lepší, ale i tak výborné!