• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roládky s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Roládky s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roládky s kysaným zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 40
      g tuk
    • 200
      ml mléko
    • 40
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 350
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 min. podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 min. kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 27. 1. 2012 07:40

    výborné a krásné, ale příště dám o polovinu méně cukru

  • Tereza Jarčušková | 8. 3. 2007 13:54

    Helenka, urobte roládu, narežte na roládky asi 5 cm vysoké a uvidíte, koľko vám vyjde. Ak ich bude viac, použite rozťahovací prstenec na obyčajný plech. Ak ho nemáte, uložte do tortovej formy, koľko vám vojde a zvyšok kľudne dajte do hocijakej inej. Dá sa to uložiť aj na rovný plech a rezať na štvorce. Ja používam klasickú tortovú formu a keďže my sme žráči, zvyšok ukladám na pekáč. Budem robiť ešte tento týždeň, takže foto určite zašlem.

  • Gábina Houšková | 8. 3. 2007 12:07

    Helo, pekla jsem v normální dortové formě, roládek jsem nakonec měla asi 9, protože jsem vyválela velký obdélník. Ve formě ještě dokynuly, takže byla téměř plná. Pošlu foto,a le bohužel už zbylo jen pár kousků

  • Hela | 8. 3. 2007 11:39

    Tereyko, prosím akú veľkú dortovú formu používate, neviem si to predstaviť, že sa tamzmestí len 7 ks, to sú nejakú široké roládky?Som začiatočníčka, ale tento recept ma okúzlil,dúfam dobre?

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2007 11:50

    Gabika, nevadilo, kľudne foto pošlite :))) Budem rada.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:35

    Roládky měly úspech, blýskla jsem se u tchýně. Do náplně jsem přidala jednu klobásku, která to krásně ovoněla. Nejdřív se mi to těsto zdálo dost tuhé, ale nakonec to dobře vykynulo a po upečení bylo měkké. Mohu poslat foto, jestli by to Terezce nevadilo.

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 10:38

    Terezko,děkuji za odpověď,recept se mi moc líbí,až ho vyzkouším,asi kousek pikantní klobásy kvůli masožravému synovi přidám.Je mu 19,měří 2 metry a jedl by jenom maso.Doufám,že to žravé období taky někdy skončí.Moc Vás zdravím.

  • Tereza Jarčušková | 2. 3. 2007 06:57

    Zdenka, robievam tak ako je recept, ale pre mäsožravcov by tam trocha na kocky narezanej dobrej klobásy seklo:))) Mäsko by som nedávala, tú klobásu áno, ale robila som aj tak, že cibuľu som orestovala na opraženej slaninke, bolo to tiež dobré. Upravte si podľa vlastnej chute.

  • Zdeňka | 1. 3. 2007 12:27

    Terezko,a masíčko nebo uzeninka se do toho hodí taky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 3. 2007 11:57

    Verbenka, správne ste to pochopili. Celú roládu rozrežte na 7 dielov, a ukladáte reznou stranou na dno. Do stredu 1ks, okolo zvyšných 6. Pozor, nenatierajte boky žiadnym tukom, to by sa vám potom nespojili. Keď upečiete, dostanete jeden celok ako tortu. Vyberiete z formy a ako tortu režete.

  • Verbenka | 1. 3. 2007 11:05

    Dobrý den, moc ráda bych roládky zkusila. Jen moc nechápu ten způsob ukládání a pečení v dortové formě a krájení jako dort. Znamená to, že těch 7 dílů bude tak velkých, aby se jimi vyplnila dortová forma, takže vlastně po vykynutí a upečení se z toho stane 1 kus? A ten se pak bude krájet na dílky, jako dort?

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 18:46

    Ukladam do oblibenych a vyzkousim pozdeji....az nebudu kojit :-D

  • Airan | 22. 2. 2007 17:01

    Tery, dneska mas nadherne recepty, uz se tesim na roladky.Diky za receptik.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Kysané zelí Mléko Mletá paprika Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Věnečky

Věnečky

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Medové trubičky

Medové trubičky

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
15
Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Vajíčkovo - okurková…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
14
Brownies s ostružinovým pyré
Brownies s ostružinovým…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Rapper Marpo (40) kápl božskou: Utajené zásnuby s Lenny?

Rapper Marpo (40) kápl božskou: Utajené zásnuby s Lenny?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Roláda z esíček
Roláda z esíček
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky v houbové omáčce
Roládky v houbové omáčce
Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s mangoldem a…
  • Recepty.cz
  • Roládky s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact