• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roládky s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Roládky s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roládky s kysaným zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 40
      g tuk
    • 200
      ml mléko
    • 40
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 350
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 min. podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 min. kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 27. 1. 2012 07:40

    výborné a krásné, ale příště dám o polovinu méně cukru

  • Tereza Jarčušková | 8. 3. 2007 13:54

    Helenka, urobte roládu, narežte na roládky asi 5 cm vysoké a uvidíte, koľko vám vyjde. Ak ich bude viac, použite rozťahovací prstenec na obyčajný plech. Ak ho nemáte, uložte do tortovej formy, koľko vám vojde a zvyšok kľudne dajte do hocijakej inej. Dá sa to uložiť aj na rovný plech a rezať na štvorce. Ja používam klasickú tortovú formu a keďže my sme žráči, zvyšok ukladám na pekáč. Budem robiť ešte tento týždeň, takže foto určite zašlem.

  • Gábina Houšková | 8. 3. 2007 12:07

    Helo, pekla jsem v normální dortové formě, roládek jsem nakonec měla asi 9, protože jsem vyválela velký obdélník. Ve formě ještě dokynuly, takže byla téměř plná. Pošlu foto,a le bohužel už zbylo jen pár kousků

  • Hela | 8. 3. 2007 11:39

    Tereyko, prosím akú veľkú dortovú formu používate, neviem si to predstaviť, že sa tamzmestí len 7 ks, to sú nejakú široké roládky?Som začiatočníčka, ale tento recept ma okúzlil,dúfam dobre?

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2007 11:50

    Gabika, nevadilo, kľudne foto pošlite :))) Budem rada.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:35

    Roládky měly úspech, blýskla jsem se u tchýně. Do náplně jsem přidala jednu klobásku, která to krásně ovoněla. Nejdřív se mi to těsto zdálo dost tuhé, ale nakonec to dobře vykynulo a po upečení bylo měkké. Mohu poslat foto, jestli by to Terezce nevadilo.

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 10:38

    Terezko,děkuji za odpověď,recept se mi moc líbí,až ho vyzkouším,asi kousek pikantní klobásy kvůli masožravému synovi přidám.Je mu 19,měří 2 metry a jedl by jenom maso.Doufám,že to žravé období taky někdy skončí.Moc Vás zdravím.

  • Tereza Jarčušková | 2. 3. 2007 06:57

    Zdenka, robievam tak ako je recept, ale pre mäsožravcov by tam trocha na kocky narezanej dobrej klobásy seklo:))) Mäsko by som nedávala, tú klobásu áno, ale robila som aj tak, že cibuľu som orestovala na opraženej slaninke, bolo to tiež dobré. Upravte si podľa vlastnej chute.

  • Zdeňka | 1. 3. 2007 12:27

    Terezko,a masíčko nebo uzeninka se do toho hodí taky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 3. 2007 11:57

    Verbenka, správne ste to pochopili. Celú roládu rozrežte na 7 dielov, a ukladáte reznou stranou na dno. Do stredu 1ks, okolo zvyšných 6. Pozor, nenatierajte boky žiadnym tukom, to by sa vám potom nespojili. Keď upečiete, dostanete jeden celok ako tortu. Vyberiete z formy a ako tortu režete.

  • Verbenka | 1. 3. 2007 11:05

    Dobrý den, moc ráda bych roládky zkusila. Jen moc nechápu ten způsob ukládání a pečení v dortové formě a krájení jako dort. Znamená to, že těch 7 dílů bude tak velkých, aby se jimi vyplnila dortová forma, takže vlastně po vykynutí a upečení se z toho stane 1 kus? A ten se pak bude krájet na dílky, jako dort?

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 18:46

    Ukladam do oblibenych a vyzkousim pozdeji....az nebudu kojit :-D

  • Airan | 22. 2. 2007 17:01

    Tery, dneska mas nadherne recepty, uz se tesim na roladky.Diky za receptik.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Kysané zelí Mléko Mletá paprika Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
22
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
18
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
17
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
17
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Roláda z esíček
Roláda z esíček
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky v houbové omáčce
Roládky v houbové omáčce
Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s mangoldem a…
  • Recepty.cz
  • Roládky s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact